Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα στη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων του Παναθηναϊκού. Μπορεί να βγει κάτι θετικό, όμως μπορεί να μην προκύψει και τίποτα και να μην δοθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα του «τριφυλλιού». Αυτό, μάλιστα, θα θέσει σε κίνδυνο την συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Το «παρών» θα δώσουν σίγουρα ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Αδαμάντιος Πολέμης. Η παρουσία του Θανάση Γιαννακόπουλου δεν είναι ακόμη σίγουρη, ενώ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα στείλει τον δικηγόρο Στέφανο Ρακιτζή προκειμένου να ψηφίσει την τιμή μετοχής στο 0,33 και από ‘κει και πέρα να συζητήσει το θέμα του γηπέδου.

Μπορεί, όμως, να παραστούν και ορισμένοι μικρομέτοχοι, μεταξύ των οποίων και ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ο οποίος φημολογείται ότι θα ενημερώσει πως υπάρχουν κάποιοι υποψήφιοι επενδυτές για την «πράσινη» ΠΑΕ. Η SportDay γράφει ότι «είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο έκπληξης και ενημέρωσης για το ενδιαφέρον Αράβων. Στην περίπτωση αυτή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βγενόπουλος θα πει ότι θα βάλει το ποσοστό του (1,9 εκατ. ευρώ) μόνο αν δεν καλυφθεί η ΑΜΚ από τον ξένο επενδυτή».

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Πολέμης (γιος του Αδαμάντιου) υποστηρίζει ότι αν ο Βγενόπουλος συμμετάσχει στην ΑΜΚ, τότε και η οικογένειά του θα βάλει ένα ποσό λίγο μεγαλύτερο από το ποσοστό που της αναλογεί. Ο Πολέμης στα 15 εκατ. ευρω είναι υποχρεωμένος να βάλει τις 260.000 ευρώ και λεγόταν ότι τελικά μπορεί να βάλει και 1 εκατ. ευρώ.

Δεν αποκλείεται να μπουν χρήματα στα ταμεία του Παναθηναϊκού από νέους Ελληνες επενδυτές (όπως π.χ. ο Αλαφούζος), ενώ από τους τωρινούς μετόχους είναι πιθανή η συμμετοχή του Ζολώτα. Όπως είναι γνωστό, ο Νικόλας Πατέρας έχει εκφράσει την επιθυμία να μην ασχοληθεί στο άμεσο μέλλον με τα διοικητικά του «τριφυλλιού».

Όσον αφορά το θέμα της ΓΗΠΕΛ, ο Βγενόπουλος θα ζητήσει να δεσμευτεί ο Βαρδινογιάννης για το ότι αναλαμβάνει προκειμένου να αποφασίσει αυτός και οι άλλοι μέτοχοι αν θα καλύψουν όλη την ΑΜΚ. Πριν από την έναρξη της Συνέλευσης ο «Βγενό» θα ζητήσει από τους υπόλοιπους μετόχους να τεθεί ψηφοφορία για την παρουσία δημοσιογράφων.

Πηγή: sport-fm.gr