Τη Μέταλιστ αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στο Χάρκοβο στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για την πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Ουκρανοί διαθέτουν αρκετούς έμπειρους παίκτες αναφορικά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχουν δώσει, ωστόσο ένας από αυτούς είναι ο κίνδυνος… θάνατος των «ερυθρολεύκων». Ο λόγος για τον Χοσέ Ερνέστο Σόσα.

Ο Αργεντινός, μάλιστα, σύμφωνα με τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει το περασμένο καλοκαίρι είχε βρεθεί στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού. Η τεχνική του κατάρτιση την οποία φροντίζει να… επιδεικνύει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, όπως και η δημιουργία του παιχνιδιού είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη, μια και από ηλικία 18 ετών ήταν βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Εστουδιάντες, στην οποία αγωνίστηκε από το 2002 έως το 2007. Το 2006 έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Απερτούρα, δίνοντάς του παράλληλα την ευκαιρία να κληθεί από τον Άλφιο Μπαζίλε στην εθνική ομάδα της Αργεντινής. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδος του έχει αγωνιστεί συνολικά 11 φορές, έχοντας σημειώσει κι ένα γκολ.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις του δεν μπορούσαν βεβαίως να μείνουν απαρατήρητες από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, με την Μπάγερν Μονάχου να είναι η… τυχερή. Η γερμανική ομάδα τον Ιανουάριο του 2007 ξοδεύει περίπου 6 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της το ανερχόμενο ταλέντο της Αργεντινής.

Τρία χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2010 ο Σόσα επιστρέφει στην ομάδα που τον ανέδειξε, την Εστουδιάντες, με τη μορφή δανεισμού πραγματοποιώντας και πάλι εξαιρετικές εμφανίσεις.

Παρά την απόδοσή του όμως, η ομάδα του Μονάχου δεν φαίνεται να… συγκινείται με τη Νάπολι να κάνει την εμφάνισή της.

Στους «παρτενοπέι» συμπλήρωσε συνολικά 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις σε μία χρονιά που οι Ναπολιτάνοι διεκδίκησαν μέχρι τελικής πτώσεως το σκουντέτο, ενώ ύστερα από 20 χρόνια πήραν και πάλι το εισιτήριο που οδηγούσε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρά τις ποδοσφαιρικές του δεξιότητες, η ιταλική ομάδα δεν μπορούσε να τον κρατήσει μια και δεν διέθετε κοινοτικό διαβατήριο.

Ο 26χρονος πλέον Αργεντινός παίρνει την απόφαση να πάρει μεταγραφή στην παγωμένη Ουκρανία, όντας ο ηγέτης της ομάδας.
Μάλιστα, σχετικά με το Γιουρόπα Λιγκ, είναι ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ φέτος στη διοργάνωση, αφού σε έξι αγώνες έχει δώσει τελική πάσα για γκολ πέντε φορές.

Υπενθυμίζουμε ότι η ουκρανική ομάδα είναι η πιο παραγωγική του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, καθώς μετρά 23 τέρματα μόλις σε 8 αγώνες. Βέβαια, σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και ο Σόσα χάρη στις ασίστ που δίνει. Για τον λόγο αυτό ο προπονητής της Μέταλιστ, Μίλαν Μάρκεβιτς, τρίβει τα χέρια του που τον έχει στη διάθεσή του και όπως είναι φυσικό είναι δεδομένο πως θα τον χρησιμοποιήσει βασικό στο Χάρκοβο.

Αναλυτικά η εκτενής αναφορά της ΟΥΕΦΑ για τον Αργεντινό:
«Έχει πέντε ασίστ σε έξι ευρωπαϊκές εμφανίσεις του, δεν υπάρχει άλλος παίκτης στη διοργάνωση που να έχει δημιουργήσει περισσότερα γκολ από τον Σόσα. Ο πρώην πλέι μέικερ Νάπολι έχει παίξει και στα 8 ματς της Μέταλιστ και μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του προπονητή Μίρον Μάρκεβιτς. Παίζοντας σε μια πλευρά γεμάτος αυτοπεποίθηση. Η ομάδα του προετοιμάζεται για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην Ουκρανία όπου έχει σκοράρει οκτώ φορές στα τελευταία δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια της. Ο Σόσα είναι διαθέσιμος με 4,6 εκατ. ευρώ».

Πηγή: sday.gr