Στις 17:00 οι αναμετρήσεις ΗΠΑ-Αλγερία και Σλοβενία-Αγγλία. Στις 21:30 το Αυστραλία-Σερβία και Γκάνα-Γερμανία…
Με νίκη η Αμερική προκρίνεται στους «16» του Μουντιάλ, χωρίς να εξαρτάται από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου (Σλοβενία-Αγγλία). Οι παίκτες του Μπομπ Μπράντλεϊ είναι ένα αξιόμαχο σύνολο και θα προσπαθήσουν να πάρουν το «τρίποντο» από τους Αλγερινούς.

Η «αστερόεσσα» θα αγωνιστεί χωρίς τον Φίντλεί, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ο Εντού. Η Αλγερία είναι μόλις η δεύτερη αφρικανική ομάδα που έχουν αντιμετωπίσει οι ΗΠΑ σε 28 αγώνες του Μουντιάλ. Η τελευταία ήταν η Γκάνα (ήττα με σκορ 2-1) το 2006.

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες της Αλγερίας να προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Η παρέα του Ράφικ Τζεμπούρ χρειάζεται να νικήσει τους Αμερικανούς με δύο γκολ διαφορά για να περάσει στην επόμενη φάση. Σε περίπτωση που νικήσει με ένα γκολ διαφορά θέλει νίκη της Σλοβενίας ή ισοπαλία στο άλλο ματς, προκειμένου να περάσουν εκείνοι – και όχι οι Άγγλοι – στους «16» της διοργάνωσης. Στη διάθεση του Ραμπάχ Σααντάν επιστρέφει ο Γκεζάλ, ο οποίος είχε αποβληθεί στο παιχνίδι με τη Σλοβενία και εξέτισε την ποινή του την προηγούμενη αγωνιστική.

Σλοβενία-Αγγλία

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η εθνική Αγγλίας, η οποία χρειάζεται μόνο νίκη στην αναμέτρηση με την Σλοβενία για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Από την άλλη οι Βαλκάνιοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προκριθούν και μαθηματικά, αφού ισοφαρίστηκαν σε 2-2 από τις ΗΠΑ (νίκη 1-0 επί της Αλγερίας το πρώτο ματς) και πλέον χρειάζονται την ισοπαλία για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Αυστραλία-Σερβία

Οι Αυστραλοί θέλουν νίκη και ήττα της Γερμανίας από την Γκάνα για να βρεθούν στους «16». Από την άλλη, οι Σέρβοι βολεύονται και με περισσότερα από ένα αποτελέσματα.
Αν οι Σέρβοι κερδίσουν τότε είναι δεδομένα στην επόμενη φάση και αν στο άλλο ματς δεν πάρει τ ους τρεις βαθμούς η Γκάνα, τότε ενδέχεται οι «πλάβι» να τερματίσουν ακόμη και πρώτοι στον όμιλο. Αν δεν υπάρξει νικητής στην αναμέτρηση της Σερβίας με την Αυστραλία, τότε θα πρέπει να κερδίσει η Γκάνα ώστε οι Σέρβοι να τερματίσουν δεύτεροι και να προκριθούν.

Γκάνα-Γερμανία

Με νίκη επί της Γκάνας τα «πάντσερ» παίρνουν το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αφήνουν πίσω το τελευταίο αναπάντεχο αποτέλεσμα που κλόνισε την εικόνα του φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου που έχτισαν στην άνετη επικράτηση επί των «καγκουρό».
Η Γκάνα χρειάζεται νίκη ή έστω ισοπαλία, καθώς έτσι θα προκριθούν στον επόμενο γύρο, αδιαφορώντας για το τι θα γίνει στην άλλη αναμέτρηση του τέταρτου ομίλου ανάμεσα στην Αυστραλία και στην Σερβία.