Ηλεκτρικός αποδεικνύεται ότι είναι ο πάγκος της, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ούτε από τα μεγαλύτερα μεγέθη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ούτε καν του πρωταθλήματός της. Ο λόγος για τη Λας Πάλμας, η οποία αυτήν τη σεζόν θα δώσει μάχη να παραμείνει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, όντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα των Καναρίων Νήσων θα έχει πλέον τέταρτο διαφορετικό προπονητή μέσα στη σεζόν 2017-18, ενώ σε αυτήν βρισκόμαστε στου δρόμου τα μισά. Συγκεκριμένα, την τεχνική της ηγεσία θα αναλάβει ο Πάκο Χέμεθ, ο οποίος επιστρέφει στην Ισπανία, έχοντας αποχωρήσει από τη μεξικάνικη Κρουζ Αζούλ στο Μεξικό.

Ο Χέμεθ θα διαδεχθεί τους Μανόλο Μάρκεθ, Πάκο Αγιεσταράν και Πακίτο Ορτίθ, που σε αυτό το διάστημα δεν κατάφεραν να κάνουν και πολλά για να πείσουν με το έργο τους και κυρίως με τα αποτελέσματα που έφερνε η ομάδα του.

Αυτή η… ελληνική πρακτική στη Λας Πάλμας μπορεί να επηρεάσει και έναν ελληνικό σύλλογο. Ο λόγος για την ΑΕΚ, η οποία έχεις στις τάξεις της τους δανεικούς Μάρκο Λιβάγια και Σέρχιο Αραούχο, με τον πρώτο να έχει ρήτρα αγοράς και τον δεύτερο όχι. Είναι δεδομένο ότι στην Ένωση θα προσπαθήσουν να κρατήσουν και τους δύο, αλλά ειδικά για την περίπτωση του Αργεντινού, τα πράγματα δεν εξαρτώνται από εκείνη.

Επιπλέον, είναι δεδομένο ότι διαφορετικά θα είναι τα δεδομένα για τη Λας Πάλμας ως ομάδα της Β’ Κατηγορίας στη χώρα της και εντελώς διαφορετική σε περίπτωση που καταφέρει να παραμείνει στη Λα Λίγκα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο σύλλογος έχει στο τμήμα σκάουτινγκ των πρώην τεχνικό της διευθυντή, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, ο οποίος μια καλή κουβέντα έχει πάντα να πει σε όσους θέλουν να κάνουν τη διαδρομή Κανάρια Νησιά – Αθήνα. Και δεν είναι και λίγοι αυτήν τη στιγμή στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ, καθώς εκτός από τους Αραούχο-Λιβάγια, είναι και ο Έλντερ Λόπες που έχει κάνει κάτι αντίστοιχο, ενώ ο Σοτζέι Μασούντ, που λογικά καταλήγει στην Ένωση, προπονείται αυτήν τη στιγμή με την πρώην του ομάδα.