Η τελευταία συνέντευξη του Κέβιν Μιραλάς δείχνει ότι η αγωνιστική παρουσία του στον Ολυμπιακό δεν είναι ανεξάρτητη από την… ωρίμανσή του. Και αυτή δεν προκύπτει μόνο από τα λεγόμενα του «έχω πλέον ωριμάσει και δεν κάνω τα λάθη που όντως έκανα όταν ήμουν 20 και έπαιζα στην Σεντ Ετιέν».

Η ωρίμανση του Μιραλάς νομίζω ότι προκύπτει από τα υπόλοιπα που είπε σε αυτή τη συνέντευξή του. Από το γεγονός ότι δεν ήθελε να πάει σε ρωσική ομάδα. «Θα μπορούσα να γίνω πλούσιος αν έλεγα ναι στην πρόταση που μου έγινε τον Γενάρη, αλλά δεν νομίζω ότι είναι καλό για την καριέρα μου αυτό το βήμα». Η ωρίμανση ενός παιδιού προκύπτει και από τις φιλοδοξίες που έχει και από το γεγονός ότι βάζει πάνω από τα χρήματα την καριέρα του.

Ο Μιραλάς δείχνει ότι πλέον έχει καταλάβει τις πραγματικές δυνατότητές του. Που παραμένουν ίδιες με αυτές που στα 19 και στα 20 του, τον είχαν μετατρέψει σε ένα από τα πιο hot prospect του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στην πορεία αυτή ο Μιραλάς έχασε τον δρόμο με αποτέλεσμα να καταλήξει δανεικός στον Ολυμπιακό. Και μην έχετε αμφιβολία, κατάληξη ήταν για την καριέρα του και τον ίδιο, όταν στα 19 του ήταν στις ατζέντες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων. Η Λιλ από αυτόν πίστευε ότι θα βγάλει πολλά εκατ. ευρώ, κάτι που φυσικά δεν έγινε.

Από την άλλη εδώ επιβεβαιώνεται πέρα από την ωρίμανση του ιδίου και η μαγκιά του Ολυμπιακού. Που πήρε ένα μεγάλο ταλέντο που είχε χάσει το δρόμο και την αξία του και εκτόξευσε την δημοτικότητά του. Ο Ολυμπιακός μέσα σε δύο χρόνια είναι πιθανόν τα 2,5 εκατ. ευρώ που πλήρωσε για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Βέλγου να τα μετατρέψει σε έσοδα 8 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η ρήτρα του και είναι πολύ πιθανό το ερχόμενο καλοκαίρι κάποιος να την πληρώσει αυτή τη ρήτρα.

Και το κέρδος δεν είναι μόνο οικονομικό για τον Ολυμπιακό το οποίο δεν είναι μικρή φυσικά υπόθεση, αλλά τουλάχιστον διπλό. Το να πωλήσει ένα παίκτη σε αυτή την τιμή, αυτή την εποχή είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και ακόμη μεγαλύτερη για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κλαμπ, τους ατζέντηδες, αλλά και τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονται στην ανάλογη θέση με τον Μιραλάς. Ο επόμενος μάνατζερ που θα πλησιάσει ο Ολυμπιακός θα το σκεφτεί πολύ θετικά να στείλει τον παίκτη του στην Ελλάδα. Η φράση «αυτοί έκαναν ξανά μεγάλο παίκτη τον Μιραλάς» είναι μία φράση που θα ανοίξει πολλές πόρτες στους «ερυθρόλευκους» στο μέλλον.

Πηγή: sport-fm.gr