Έχοντας μπει για τα καλά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, η ονοματολογία για φερόμενους στόχους των Πειραιωτών βρίσκεται σε έξαρση. Πέραν όμως των περιπτώσεων που εξετάζονται στο λιμάνι, άλλο ένα θέμα που απασχολεί είναι και αυτό των συμβολαίων που ολοκληρώνονται το 2012.

Μετά και τη λύση της συνεργασίας με τον Φραν Γέστε, συνολικά, τέσσερα συμβόλαια λήγουν το προσεχές καλοκαίρι.

Οι Όλοφ Μέλμπεργκ, Αριέλ Ιμπαγάσα, Φρανσουά Μοντέστο και Μάρκο Πάντελιτς είναι οι υποθέσεις που εκκρεμούν.

Για τον σουηδό αμυντικό, η επιθυμία της ΠΑΕ για να ανανεώσει είναι κάτι παραπάνω από αδιαμφισβήτητη, αφού τα χρόνια που βρίσκεται ο 34χρονος άσος στην Ελλάδα, έχει γίνει ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες των «ερυθρολεύκων», αφού με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο έχουν κάνει την άμυνα του Ολυμπιακού απροσπέλαστη.

Τι κι αν τον Αύγουστο κλείνει τα 34; Ο Φρανσουά Μοντέστο έχει εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί των Πειραιωτών, αφού όσες φορές έχε αγνιστεί είτε στη μεσαία γραμμή είτε ως δεξιός οπισθοφύλακας, η ποιότητα του παιχνιδιού του, δίνει τις περισσότερες φορές τα επιθυμητά αποτελέσματα στους πρωταθλητές Ελλάδας. Τόσο ο Κορσικανός όσο και οι άνθρωποι της ΠΑΕ επιθυμούν την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Είναι το απόλυτο «πολυεργαλείο» στην επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού από τη μεσσία γραμμή. Ωστόσο, τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο Αριέλ Ιμπαγάσα έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετούς τραυματισμούς, οι οποίοι δεν τον έχουν αφήσει να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα και τη βοήθεια που προσφέρει στους Πειραιώτες. Για τον λόγο αυτό και οι δύο πλευρές είναι θετικοί να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

«Τρελαίνει» κόσμο φέτος ο Μάρκο Πάντελιτς, αφού… «πυροβολεί» ακατάπαυστα. Η παραμονή του δεν θεωρείται σίγουρη, αφού ο ανταγωνισμός στη γραμμή κρούσης των «ερυθρολεύκων» είναι μεγάλος. Βέβαια, ο σέρβος στράικερ επιθυμεί να παραμείνει στο λιμάνι, χωρίς κανείς να προδικάσει αν το αποτέλεσμα θα είναι θετικό ή αρνητικό.

Ένα συμβόλαιο που εκκρεμούσε ήταν και αυτό του Γέστε, αλλά η συνεργασία των δύο πλευρών διακόπηκε νωρίτερα από του αναμενόμενου. Η διοίκηση δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη με τον Βάσκο τόσο για την αγωνιστική του παρουσία όσο και με τη συμπεριφορά του, από τη στιγμή που προχώρησε σε αρθροσκόπηση στο Μπιλμπάο πριν λίγους μήνες, χωρίς πρώτα να ενημερώσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Αν και δεν χρειαζόταν να αποδείξει τις ικανότητές του, οι ευκαιρίες πήρε από τον Βαλβέρδε, έμειναν ανεκμετάλλευτες, με αποτέλεσμα οι διοικούντες την ΠΑΕ να προχωρήσουν στη λύση του συμβολαίου του.

Υπάρχουν και οι δανεικοί

Εκτός των παικτών που το συμβόλαιό τους λήγει το καλοκαίρι, υπάρχουν και οι παίκτες που αγωνίζονται στο λιμάνι με τη μορφή δανεισμού.

Οι Πάμπλο Ορμπάιθ και Ζαν Μακούν είναι οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Ο Βάσκος αμυντικός έχει γίνει βασικό στέλεχος της ομάδας, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο με την αγωνιστική του παρουσία όσο και με τον χαρακτήρα του.

Ο Ορμπάιθ δόθηκε δανεικός από την Αθλέτικ Μπιλμπάο για έναν χρόνο στους πρωταθλητές Ελλάδας κι έχει δείξει πως έχει προσαρμοστεί για τα καλά με το κλίμα της ομάδας.

Από την άλλη πλευρά, ο καμερουνέζος μέσος, αν και στην αρχή αμφισβητήθηκε στη συνέχεια άρχισε να ανεβαίνει. Δυστυχώς όμως, ένας τραυματισμός που αποκόμισε από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τον άφησε εκτός δράσης για αρκετό καιρό.

Πλέον περιμένουν όλοι να δείξει την πραγματική του αξία, κι αν ο Ολυμπιακός στο τέλος θα πληρώσει την οψιόν αγοράς του παίκτη στην Άστον Βίλα που ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ.

Όλα σε βάθος χρόνου

Στο ερυθρόλευκο… στρατόπεδο δεν δείχνουν να βιάζονται από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν αρχίσει και οι επίσημες συζητήσεις και με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ώστε να ξεκαθαριστεί αν θα παραμείνει στον πάγκο των «ερυθρολεύκων».

Πηγή: sday.gr