Απ’ την Τούμπα δραπετεύεις μόνο μια φορά! Ο αγριεμένος ΠΑΟΚ καθάρισε με 2-0 την ΑΕΚ και μπορεί πλέον να ελπίζει πως θα της πάρει τον τίτλο του Κυπελλούχου!

Ανώτερη η ομάδα του Μπόλονι, εκμεταλλεύτηκε άψογα τα αμυντικά λάθη της «Ένωσης» και πέρασε ευκολότερα απ’ όσο θα περίμενε και η ίδια στους «8» της διοργάνωσης.

Ο Λίνο (με αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε στο 33’ ο Λαζάρ από τον Κάλα) και ο Αθανασιάδης (που εξαργύρωσε ασυνεννοησία των Μπέλεκ και Αραμπατζή στο 53’) σκόρερ για τον «δικέφαλο του Βορρά».

Πώς έπαιξαν

Με ίδια διάταξη (4-2-3-1) και ίδια διάθεση για… εκπλήξεις παρέταξαν τις ομάδες τους οι δυο τεχνικοί. Τόσο ο Λάσλο Μπόλονι, όσο και ο Νίκος Κωστένογλου έκαναν αλλαγές στις ενδεκάδες τους -με τον Ρουμάνο να συμπεριλαμβάνει σ’ αυτή τον Σταφυλίδη και να τοποθετεί αριστερό χαφ τον Λίνο και τον «Κωστέ» ν’ αφήνει εκτός τους Δέλλα-Λυμπερόπουλο-Βάργκας και να ξεκινά Γκερέιρο και Σιαλμά.

Κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, λοιπόν, ήταν ο Γλύκος και στην άμυνα-από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς και Έτο. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γκαρσία-Λαζάρ, στην τριάδα μπροστά τους οι Λίνο (αριστερά), Φωτάκης (επιτελικός), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και προωθημένος ο Αθανασιάδης.

Για την ΑΕΚ, από την άλλη, τερματοφύλακας ήταν ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς και Κοντοές. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Γεωργέας-Μάκος, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Μπέλεκ (δεξιά) και στην επίθεση ο Σιαλμάς.

Μια «μαγεία» και μια… ανοησία ήταν αρκετές για να γράψουν το σενάριο πάνω στο οποίο θα εξελισσόταν το ντέρμπι. Έπειτα από ένα ημίωρο, λοιπόν, μοιρασμένο στη μέση (ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά και η ΑΕΚ ισορρόπησε όταν κατάφερε να εγκλιματιστεί) και αφού οι Λίνο και Σιαλμάς σπατάλησαν από μια καλή ευκαιρία, ήρθε η φάση που έγειρε τη ζυγαριά υπέρ των γηπεδούχων.

Η μαγική «ποδιά» του Λαζάρ εμφάνισε την μπάλα μπροστά από τον Κάλα, το ανόητο άπλωμα του χεριού απ’ τον Ισπανό θεωρήθηκε αρκετά ένοχο για να τη στείλει στη βούλα και ο Λίνο έδωσε στον ΠΑΟΚ το κουμάντο του αγώνα. Αυτό που έμοιαζε να έχει πάρει ήδη απ’ τη στιγμή που ο τραυματίας Μάκος έδινε τη θέση του στον Καφέ. Κι αυτό που οι σπασμωδικές αντιδράσεις της ΑΕΚ (με αποκορύφωμα το αγχωμένο πλασέ του Μπέλεκ που κόντραρε προ κενής εστίας) δεν μπόρεσαν να αμφισβητήσουν μέχρι την ανάπαυλα.

Η επιστράτευση του Λυμπερόπουλου αντί του εξαφανισμένου Λεονάρντο βοήθησε την ΑΕΚ να επιστρέψει αποφασισμένη από τ’ αποδυτήρια. Όχι αρκετά για να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες μπροστά απ’ την εστία του ΠΑΟΚ. Αλλά αρκετά για να τον στριμώξει στην περιοχή του. Ε και; Χρειάστηκε μια μόλις επίσκεψη των παικτών του Μπόλονι στη δική της (σε κόρνερ του Γκαρσία) για ν’ αφήσει ο Αραμπατζής για τον Μπέλεκ, ν’ αφήσει ο Μπέλεκ για τον Αραμπατζή και να… μην αφήσει ο Αθανασιάδης να πάει χαμένη η ευκαιρία για το 2-0.

Από ‘κει και πέρα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε λόγο να σκιστεί για κάτι περισσότερο απ’ την «προστασία» του σκορ. Και η ΑΕΚ που είχε λόγο, δεν είχε… τρόπο. Όσες από τις σέντρες στις οποίες κατέφυγαν οι παίκτες του Κωστένογλου δεν απειλούσαν τα πετούμενα της Τούμπας κατέληγαν στην αγκαλιά του Γλύκου, το φοβερό σουτ του Λυμπερόπουλου κατέληξε σε λάθος πλευρά των διχτύων (από πάνω) και ο ΠΑΟΚ κατέληξε χωρίς να χρειαστεί ν’ αγχωθεί στο τέλος στους «8» του Κυπέλλου.

Πηγή: Sport-fm.gr