Τη θέση που αξίζει στον Παναθηναϊκό κερδίζει με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή στα Γιάννενα ο Ορέστης Καρνέζης, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Τάκης Οικονομόπουλος. «Είναι πολύ αδικημένος. Καταδικάστηκε για το γκολ που δέχτηκε πέρυσι από την ΑΕΚ στο Κύπελλο, αλλά έχει πολλά προσόντα και τα έδειξε χθες», τόνισε ο παλαίμαχος γκολκίπερ, που είχε δουλέψει με τον νεαρό γκολκίπερ στο ξεκίνημά του. «Άθλος που έπαιξαν σε αυτό το γήπεδο», είπε για τη νίκη στους Ζωσιμάδες.

Αναλυτικά:

-τη νίκη του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα:
«Ήταν ένας άθλος για όλους τους παίκτες να παίξουν σε ένα τέτοιο γήπεδο. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν παγωμένος και κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Οι τρεις βαθμοί ήταν πολύτιμοι για τον Παναθηναϊκό».

-την απόδοση του Ορέστη Καρνέζη: «Πιστεύω πως ο Καρνέζης είναι πολύ αδικημένος. Καταδικάστηκε για το γκολ που δέχτηκε πέρυσι από την ΑΕΚ στο Κύπελλο. Έκανε λάθος, όπως και φέτος στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο που αποβλήθηκε γρήγορα, αλλά δεν μπορείς να καταδικάζεις τόσο εύκολα έναν τερματοφύλακα. Έχει πολλά προσόντα και τα έδειξε χθες. Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και μπορεί να κάνει καριέρα στον Παναθηναϊκό, όπως ο Καπίνο, ο Ταμπάκης, ακόμη και ο Κοτσόλης που στάθηκε άτυχος με έναν τραυματισμό. Ο Παναθηναϊκός έχει μία πολύ καλή τετράδα τερματοφυλάκων. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα για ορισμένα παιδιά. Ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Ειδικά για τη θέση του τερματοφύλακα, απαιτείται σοβαρότητα, θέληση και πολλή προπόνηση».

-τα στοιχεία του Ορέστη Καρνέζη:
«Ο Καρνέζης έδειξε από την αρχή πολύ καλά στοιχεία, αλλά στις φορές που χρησιμοποιήθηκε ήταν πολύ άτυχος. Έχει μεγάλη αλτικότητα και είναι γρήγορος στα πόδια. Έχει πολύ καλά αντανακλαστικά και πιστεύω πως αυτό το παιδί θα κάνει καριέρα. Ένας τερματοφύλακας μπορεί να καλύπτει κάποιες αδυναμίες με την πολλή προπόνηση ή την εξυπνάδα του».

-το αν μπορεί ο Καρνέζης να κερδίσει θέση στην Εθνική εν όψει Euro 2012:
«Μπορεί, γιατί όχι; Όλοι έχουν αρχίσει και βάζουν μικρούς τερματοφύλακες. Ο ΠΑΟΚ έχει τον Γλύκο, η ΑΕΚ τον Αραμπατζή, ο Άρης τον Βελλίδη… Πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά. Είναι έτοιμοι παίκτες. Γιατί να φέρνουμε ξένους από τη στιγμή που έχουμε καλούς τερματοφύλακες εδώ;».

-το φετινό πρωτάθλημα: «Ανέβηκαν οι υποδεέστερες ομάδες και το επίπεδο των μεγάλων έχει κατέβει λίγο, οπότε υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα παλέψει με τον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος. Και δεν βγάζω έξω την ΑΕΚ, που παρά τα προβλήματα έχει δημιουργήσει ένα καλό σύνολο που στέκεται καλά».

Πηγή: sport-fm.gr