Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που απαιτεί τη συνεχή βελτίωση και εξέλιξη σε όλους τους τομείς. Αυτό ισχύει για όλη την αλυσίδα ενός ποδοσφαιρικού οργανισμού. Άπαντες ελέγχονται και βρίσκονται υπό κρίση ανά πάσα στιγμή, αλλά στον Ολυμπιακό υπάρχει ένας άνθρωπος που γι’ αυτόν ισχύει ακόμη περισσότερο.

Ο λόγος για τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος είναι ένας παίκτης από τον οποίον περιμένουν πολλά στο Λιμάνι. Διαθέτει ποιότητα, δεδομένα τεχνικά χαρακτηριστικά και με τις εμφανίσεις του τις προηγούμενες σεζόν είχε ανεβάσει πάρα πολύ ψηλά τη χρηματιστηριακή του αξία. Μάλιστα, πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στα περισσότερα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην τρέχουσα σεζόν.

Όμως, τελευταία οι «μετοχές» του υποχωρούν, κάτι που σημαίνει ότι το πιθανότατα πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, αρχίζει να φθίνει. Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι ο Τρικαλινός άσος «κόπηκε» από την αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Απόφαση που σύμφωνα με τα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ, δεν την πήρε μόνος του ο Τάκης Λεμονής, αλλά κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση.

Ο «Φόρτου» είναι ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίον στον Ολυμπιακό έφτασαν αρκετά σημαντικές και οικονομικά επωφελείς προτάσεις τις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους. Όμως, στον Πειραιά ήθελαν να τον κρατήσουν, καθώς το ελληνικό στοιχείο δεν είναι και τόσο έντονο στην ομάδα, ενώ ξέρει όσο λίγοι τα κατατόπια τόσο στο Ρέντη όσο και στο Καραϊσκάκη και η συμβολή του και εκτός αγωνιστικών χώρων κρίθηκε ότι θα είναι καθοριστική.

Μάλιστα, ο Φορτούνης βγήκε μπροστά, όταν οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί πήγαν στο Ρέντη μετά το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ για να διαμαρτυρηθούν. Ήταν εκείνος που έστειλε το μήνυμα για αντεπίθεση εντός συνόρων.

Αλλά, στο παιχνίδι κόντρα στη Γιουβέντους στο Τορίνο, τα λεγόμενά του δεν φάνηκαν να αντανακλώνται και στην απόδοσή του. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι αρκετά κακός και για τον λόγο αυτό κρίθηκε σκόπιμο να μην συμπεριληφθεί στην αποστολή του παιχνιδιού με τους Περιστεριώτες.

Αυτό ήταν ένα «καμπανάκι» που ήχησε προς την πλευρά του Φορτούνη, τον οποίον δεν παύουν να πιστεύουν πολύ στον Ολυμπιακό. Το αντίθετο μάλιστα. Θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα τον… ταρακουνήσουν και θα τον αναγκάσουν να ανεβάσει την απόδοσή του το προσεχές διάστημα τόσο κατά τη διάρκεια των επίσημων αγώνων όσο και στις προπονήσεις.