Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ τις απώλειες του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου, για να ανέβει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας στη Superleague. Η Ένωση ήταν ισοπεδωτική στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΛ, της οποίας επιβλήθηκε με 4-0, σε ένα παιχνίδι που κατά διαστήματα έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε τρία εξαιρετικά διαστήματα, στα οποία πέτυχε και όλα της τα τέρματα. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν εξαιρετικά στο γήπεδο και μόλις στο 4’ ο Μάνταλος με εξαιρετικό γυριστό σουτ, έπειτα από σέντρα του Μπακάκη, άνοιξε το σκορ. Μέχρι το 15’ οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά δεν βρήκαν άλλο τέρμα. Ο ρυθμός έπεσε μέχρι το 30’, αλλά στη συνέχεια η ΑΕΚ φόρτσαρε ξανά. Ο Λοβάγια έκανε μια πολύ όμορφη ατομική ενέργεια στο 34’ και έδωσε ένα πανεύκολο γκολ στον Κλωναρίδη, που έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη οι «κιτρινόμαυροι» ήταν νοθροί, μέχρι να γίνουν οι αλλαγές. Οι οποίες έφεραν και τα επόμενα δύο γκολ. Στο 74’ ο Μπακασέτας έκανε το 3-0, ενώ στο 86’ ο Αραούχο έκανε το 4-0 με κεφαλιά, στο δεύτερο… ντεμπούτο του με τον «δικέφαλο». Ακόμη και ο πιτσιρικάς Βλαχομήτρος, η τρίτη αλλαγή του Χιμένεθ, θα μπορούσε να βρει γκολ, αλλά στάθηκε άτυχος στην τελική προσπάθεια.

Όσο για την ομάδα του Αντρέ Πάους, ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο. Μάλιστα, τα πράγματα για εκείνη έγιναν ακόμη χειρότερα στο 49’, όταν ο Αγκάνοβιτς αποβλήθηκε για αγκωνιά πάνω στον Βράνιες.

Για την Ένωση αυτό το ματς ήταν μια πολύ καλή «προθέρμανση» ενόψει Ριέκα στην Κροατία για το Europa League. Έφτασε στους 7 βαθμούς, έμεινε για ακόμη ένα ματς με μηδέν παθητικό (η μόνη στο πρωτάθλημα) και συνεχίζει την πορεία της στο πρωτάθλημα, ότνας ξανά στην πρώτη θέση.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (69′ Μπακασέτας), Μάνταλος (81′ Βλαχομήτρος), Κλωναρίδης, Λιβάγια (76′ Αραούχο).

Την ίδια ώρα, ο Μητρόπουλος «έσωσε την παρτίδα» για τον Λεβαδειακό. Με το γκολ του έμπειρου μέσου στο 90΄ ο Λεβαδειακός απέφυγε την ήττα από τον Πλατανιά (1-1), που μέχρι τότε κρατούσε το προβάδισμα με το τέρμα του Μπούντνικ στο 57΄.