Στην Βαρκελώνη οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση της Euroleague, στην Αθήνα του πρωταθλήματος. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε μία απόλυτα επιτυχημένη χρονιά το 2011, για αυτό και ο σερβικός Τύπος τον παρομοιάζει με τους θεούς του Ολύμπου.

Περισσότερους από 30 τίτλους μετρά ο «Ζοτς» και δεν φαίνεται διατεθειμένος να σταματήσει. Ο τεχνικός του “τριφυλλιού” μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του για τα καλά και τα κακά της καριέρας του, για την Αθήνα και την Ελλάδα, για τη χρονιά που φεύγει και αυτή που έρχεται, αλλά και για τους «πράσινους» φιλάθλους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς:

-Τι έχετε να θυμάστε απ’ το 2011;

«Σίγουρα απ’ το 2011, από αθλητικής πλευράς, θα θυμόμαστε τα δύο τρόπαια που κατακτήσαμε, επειδή παραμείναμε η πιο επιτυχημένη ομάδα της χιλιετίας, αλλά και τις επιτυχίες του Νόβακ Τζόκοβιτς. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά στο ΑΤΡ του Βελιγραδίου. Πρόκειται πραγματικά για έναν φανταστικό άνθρωπο. Μέσα απ’ την καρδιά μου του εύχομαι να συνεχίσει με επιτυχίες, πάνω απ’ όλα να συνεχίσει να απολαμβάνει το τένις, όπως μέχρι τώρα».

-Ποια είναι η χειρότερη και ποια η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σας;

«Η χειρότερη είναι με σιγουριά το 2005 στο Νόβα Σαντ, όταν η εθνική ομάδα της Σερβίας αποκλείστηκε από το Eurobasket. Οι καλύτερες στιγμές είναι πολλές, απ’ το πρώτο τρόπαιο με την Παρτιζάν σε ένα τουρνουά στη Νις μέχρι και το τελευταία πρωτάθλημα Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό».

-Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη κίνηση της καριέρας σας;

«Χωρίς αμφιβολία η καλύτερη ήταν όταν αποφάσισα να πω “αντίο” από την ενεργό δράση κι αποφάσισα να ασχοληθώ με την προπονητική. Η χειρότερη… Σίγουρα υπήρχαν τέτοιες, αλλά το κυριότερο είναι όταν κάποιος παίρνει μία απόφαση να τη στηρίζει, γιατί δεν υπάρχει γυρισμός. Μόνο αργότερα μπορεί με ηρεμία να το σκεφτεί και να βγάλει συμπεράσματα».

-Πολλοί αναρωτιούνται όχι αν, αλλά πότε θα περάσετε στην πρώτη θέση των πιο επιτυχημένων;

«Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 8 ευρωπαϊκά, εμείς κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6 κι η Μακάμπι Τελ Αβίβ 5. Ο αγώνας πάντα συνεχίζεται, όλοι θέλουμε να φτάσουμε στο μάξιμουμ, αλλά δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς».

-Που οφείλεται αυτή η μακροχρόνια σχέση που έχετε με τον Παναθηναϊκό;

«Νομίζω πως έχει να κάνει με τον απίστευτο κόσμο της ομάδας που μας ακολουθεί παντού. Δίνει απίστευτη ώθηση σε μένα, στη διοίκηση, στο τεχνικό επιτελείο, στους παίκτες και πιστεύω πως του ανταποδίδουμε με τον σωστό τρόπο».

-Ποια είναι η κατάσταση στην Αθήνα και στην Ελλάδα γενικότερα και πώς αντιλαμβάνεστε τις διαμαρτυρίες των πολιτών;

«Δεν είναι εύκολα. Είμαι στην Ελλάδα 13 χρόνια τώρα. Η Αθήνα είναι σαν στο σπίτι μου, όπως στο Βελιγράδι και στο Τσάτσακ. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά εύχομαι κι είμαι πεπεισμένος πως θα καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματά της όπως έχει κάνει στο παρελθόν και θα αποδείξει πως πρόκειται για ένα σπουδαίο έθνος».

-Ποια είναι η ευχή σας για το νέο έτος;

«Θέλω για όλους κάτι που κάποιος μπορεί να πει πως είναι το κυριότερο, αλλά όντως είναι: καλή τύχη κι υγεία».

Πηγή: sport-fm.gr