Με μόλις ένα δολάριο ισχυρίζεται πως εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Μουντιάλ ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, προκειμένου να προσφέρει ως αντάλλαγμα στον Ζεπ Μπλάτερ την υποστήριξή του για την εκλογή του στην προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Ο 68χρονος άνδρας από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο καταγγέλλει πως η FIFA του έδωσε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 για την πατρίδα του σε αυτή την εξευτελιστική τιμή, ενώ υποστηρίζει πως του δόθηκαν και τα δικαιώματα για τις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2002 και του 2006 μετά τη βοήθεια που παρείχε στον Ζεπ Μπλάτερ στις εκλογές του 2002, ενώ εξασφάλισε επίσης τα δικαιώματα και για τα Μουντιάλ του 2010 και του 2014.

«Παραχώρησε σε μένα, όχι στο Τρίνινταντ και Τομπάγκο, τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Εγώ τα πούλησα και χρησιμοποίησα τα χρήματα για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα», ισχυρίστηκε ο Γουόρνερ, που είναι υπουργός υποδομών στην πατρίδα του.

Ο Γουόρνερ παραιτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο από τη θέση του μετά τις καταγγελίες πως είχε μεσολαβήσει για τη δωροδοκία δύο μελών της FIFA από την Καραϊβική προκειμένου να ψηφίσουν τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ στις αρχαιρεσίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Πηγή: sday.gr