Οι 24 εθνικές ομάδες που θα ριχτούν στη «μάχη» του Eurobasket ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους αφού απομένει το πολύ μία καλή προπόνηση πριν την έναρξη του τουρνουά. Τα φιλικά προετοιμασίας αποτελούν παρελθόν με τους προπονητές να βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα και ως προς την τελική 12άδα τους και ως προς τον τρόπο που θα αγωνιστούν. Το gazzetta.gr συγκέντρωσε τα στατιστικά των οκτώ (8) διεθνών παικτών του Ολυμπιακού και σας παρουσιάζει τα κυριότερα στατιστικά τους.Στην Ελλάδα υπήρχαν έξι παίκτες (Πρίντεζης, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Μπόγρης), ο Κιμ Τιλί στη Γαλλία και ο Γιάνις Στρέλνιεκς στη Λετονία.

Γιώργος Πρίντεζης

Ο Έλληνας φόργουορντ αγωνίστηκε σε εφτά από τα εννιά συνολικά φιλικά που έδωσε η ομάδα του Κώστα Μίσσα. Μία γαστρεντερίτιδα τον άφησε σε νοσοκομείο των Αθηνών όσο οι συμπαίκτες του βρίσκονταν στο Λονδίνο για δύο φιλικά με τους Βρετανούς. Ο Πρίντεζης είχε κατά μέσο όρο 26,3 λεπτά συμμετοχής, με 12,3 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ.

Κώστας Παπανικολάου

Ο «Παπ» ήταν το βασικό τριάρι της Εθνικής και αγωνίστηκε σε όλα τα φιλικά που έδωσε η εθνική ομάδα. Ο Κώστας Μίσσας έδειξε να τον εμπιστεύεται αρκετά και από το χρόνο που έμενε στο παρκέ, αλλά κυρίως από τον ρόλο του. Ο Κώστας Παπανικολάου τελείωσε τα φιλικά αγωνιζόμενος 24,7 λεπτά και είχε 9,6 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ.

Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού απέκτησε αναβαθμισμένο ρόλο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας λόγω της απουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου όπως συνέβη και με τον Πρίντεζη, έχασε τα δύο φιλικά στο Λονδίνο λόγω γαστρεντερίτιδας. Στα εφτά που αγωνίστηκε είχε 15,1 λεπτά συμμετοχής με 5,7 πόντους, 1,8 ριμπάουντ και 0,7 ασίστ.

Βαγγέλης Μάντζαρης

Ο διεθνής γκαρντ πήρε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα φιλικά ματς της Ελλάδας και ουσιαστικά θα παίζει μαζί με τον Νικ Καλάθη τη θέση του «άσου». Συνήθως ο Βαγγέλης Μάντζαρης ερχόταν από τον πάγκο κάτι που αναμένεται να συμβεί και στο Eurobasket. Στα 9 φιλικά ο Μάντζαρης είχε 15,9 λεπτά συμμετοχής με 3,7 πόντους, 1,6 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ.

Δημήτρης Αγραβάνης

Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι πίστευαν πως ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού θα έμενε εκτός 12άδας, αλλά με την παρουσία του στα φιλικά ανάγκασε τον Κώστα Μίσσα να τον συμπεριλάβει. Ο Αγραβάνης πάλεψε, έπαιξε άμυνα, δε φοβήθηκε το «ξύλο», μπορεί να αλλάζει στα pick ‘n’ roll των αντιπάλων και για αυτό έπαιξε σε 8 από τα 9 φιλικά )έμεινε εκτός με τη Γεωργία). Στα φιλικά προετοιμασίας έπαιξε 11,8 σε κάθε ένα από αυτά έχοντας 4,6 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 0,7 ασίστ.

Γιώργος Μπόγρης

Το φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού κέρδισε θέση στην 12άδα που θα ταξιδέψει στη Φινλανδία αρχικά και εν συνεχεία στην Τουρκία. Ο Γιώργος Μπόγρης έπαιξε σε 5 φιλικές αναμετρήσεις. Στα 12′ που βρισκόταν στο παρκέ σε κάθε αγώνα είχε 2,6 πόντους και 3,4 ριμπάουντ.

Γιάνις Στρέλνιεκς

Ο Λετονός γκαρντ είχε πάρει δέκα μέρες άδεια από τον Άιναρς Μπαγκάτσκις λόγω της γέννησης του παιδιού του θέλοντας να σταθεί στο πλευρό της συζύγου του. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς πρόλαβε να αγωνιστεί σε 3 φιλικά στα οποία βρέθηκε μάλιστα στο αρχικό σχήμα. Ο Στρέλνιεκς στα τρία ματς είχε 27,4 λεπτά συμμετοχής προσφέροντας 10.3 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Κιμ Τιλί

Ο Γάλλος φόργουορντ θα ταξιδέψει στο Eurobasket, ωστόσο ο Βενσάν Κολέ θα πάρει μαζί του 13 παίκτες μη γνωρίζοντας ποιον θα κόψει. Ο παίκτης του Ολυμπιακού συγκεντρώνει πολύ μεγάλες πιθανότητες να δώσει τελικά το παρόν. Ο Κιμ Τιλί έπαιξε 8 φιλικά παιχνίδια με τους «τρικολόρ» μένοντας στο παρκέ για 15,7 λεπτά και είχε 3,5 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 0,7 ασίστ. Πηγή: gazzetta.gr