Μετά από πάρα πολλά επεισόδια, στα οποία η πλευρά του παίκτη πήγε να… τραβήξει το σκοινί στα όρια, η ένταση μεταξύ ΑΕΚ και Ντίντακ Βιλά φαίνεται ότι θα εκτονωθεί, καθώς η Εσπανιόλ που ενδιαφέρεται για τον Καταλανό μπακ, έκανε προσφορά για να τον αποκτήσει. Ο 27χρονος είχε προσπαθήσει να φύγει ως ελεύθερος από την Ένωση για τον σύλλογο της Πριμέρα, στην αρχή αυτού του καλοκαιριού, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» του είχαν τονίσει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, εάν δεν έφερνε κάποια συμφέρουσα για εκείνους πρόταση.

Ο Ντίντακ υποστήριζε ότι δεν ισχύει η επέκταση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2018, αλλά αυτό αποδείχθηκε πως δεν ισχύει. Έτσι, για να μην μείνει… στο ράφι και έπειτα από αρκετές παλινωδίες, η πλευρά του ποδοσφαιριστή διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά και πως ήταν μονόδρομος να φέρει κάποια πρόταση αγοράς από την Εσπανιόλ.

Στα γραφεία της ομάδας έφτασε όντως προσφορά των Καταλανών για τον 28χρονο ποδοσφαιριστή. Αυτή περιλαμβάνει χρήματα και κάποια ακόμη ανταλλάγματα, που θα κάνουν την Ένωση να πει το «ναι» και η επιθυμία του παίκτη να γίνει πραγματικότητα.

Οι δύο σύλλογοι είναι κοντά σε συμφωνία και όλα δείχνουν πως η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί. Μένει να φάνει μόνο πότε θα συμβεί αυτό, αν και θεωρείται ότι πλέον είναι ζήτημα ωρών…