Για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο θα διοικείται ουσιαστικά από τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ας προκύψει νέος πρόεδρος στην ΕΠΟ μετά τις εκλογές της 18ης Αυγούστου.

Η FIFA είχε λάβει την απόφαση στις 4 Ιουλίου για σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης, προκειμένου να επιβλέπει την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τουλάχιστον 12 μήνες μετά τις επικείμενες εκλογές και λίγες ημέρες αργότερα ανακοίνωσε τους ανθρώπους που θα την απαρτίζουν.

Στη συνέχεια, έγινε γνωστό ότι αρχιδιαιτητής στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι ο Πορτογάλος Βίτορ Μέλο Περέιρα. Και πράγματι, εκείνος όχι μόνο ανέλαβε άμεσα τα καθήκοντά του, αλλά ήταν και αυτός που παρακολούθησε από κοντά τα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών Α’ και Β’ κατηγορίας, προκειμένου να σχηματίσει μια πρώτη άποψη γι’ αυτούς.

Στην παρουσίαση του Περέιρα από τον απεσταλμένο της FIFA στην Ελλάδα, Μπιορν Βασάλο, έγινε γνωστό ότι ο Πορτογάλος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας θα έχει την ευθύνη και των ορισμών των ρέφερι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον όσον αφορά τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον Βασάλο, «αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρχει αξιοπιστία στη διαιτησία». Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα τόνισε «τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να μην μπορούν πλέον να είναι και μέλη της ΚΕΔ».