Είναι απαραίτητο να γυρίσουμε το ρολόι πίσω και να θυμηθούμε τι συνέβη πριν από αρκετό καιρό, την ημέρα της κλήρωσης των ομίλων του Europa League για να εκτιμήσουμε την πρόκριση και κυρίως την κατάκτηση της πρώτης θέσης από τον ΠΑΟΚ.

Θα θυμάστε τους γραφικούς που έλεγαν ότι ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί. Ναι, γραφικούς τους είχαμε χαρακτηρίσει στο άκουσμα των αντιπάλων, της Τότεναμ και της Ρούμπιν Καζάν. Η Σάμροκ Ρόβερς αντιπροσώπευσε το… φολκλόρ στοιχείο του ομίλου και ευκαιρία για τουρισμό. Τίποτε περισσότερο.

Ανάμεσα στους γραφικούς υπήρχαν μερικοί που είχαν σκοπό να γίνουν… ευχάριστοι και έλεγαν ότι ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει πρώτος και καλύτερος από τα μεγαθήρια με τα εκατομμύρια να χορεύουν στο χορτάρι και να συγκαταλέγονται στα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Έγιναν αιτία για να γελάσουμε και να διατηρήσουμε την εικόνα μιας ομάδας, του ΠΑΟΚ, που θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να φτάσει στην πρόκριση, χωρίς να υπάρχουν πολλές ελπίδες, ακόμη κι αν θα πρέπει να τα βάλει με την ελαφρώς ντεφορμέ, αλλά, παντοδύναμη και πλούσια Ρούμπιν.

Το ταξίδι ξεκίνησε για μια ομάδα που δεν είχε να χάσει τίποτε και οι ποδοσφαιριστές της αποδεικνύουν και φέτος ότι η Ευρώπη είναι μια… άλλη υπόθεση. Ότι την λατρεύουν και δεν θα αφήσουν κανένα παιχνίδι στην τύχη του. θα προσπαθήσουνε μέχρι το τέλος. Κι όπως καθίσει. Δεν χρειαζόταν να λειτουργήσουν κάτω από την πίεση του αποτελέσματος. Το έζησαν, το ρούφηξαν το φετινό Europa League, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα σύνολο, το οποίο σέβεται το σύλλογο που εκπροσωπεί και τον εκπροσωπεί σε όλη την Ευρώπη.

Αν ήμουν ΠΑΟΚ, όχι ότι κέρδισε δα ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά, δεν θα ήθελα κάτι περισσότερο από να είμαι εκεί στην κλήρωση και να νιώσω ότι ανήκω στους «δυνατούς» της διοργάνωσης. Να νιώσω ότι με περιμένει μια ομάδα από το γκρουπ των «αδυνάτων» και με υπολογίζει. Αυτή την ηδονή θα ήθελα να νιώσω ως παράγοντας του ΠΑΟΚ, συμμετέχοντας στη διαδικασία της επόμενης κλήρωσης, για τους «32» του θεσμού.

Πηγή: Sport-fm.gr