Επίσημο αίτημα στην ΕΠΟ, ώστε το Παγκρήτιο να γίνει η έδρα της εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου για τα επόμενα δύο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 θα στείλει η ΕΠΣ Ηρακλείου. Παράλληλα, στην πόλη της Κρήτης επιθυμούν την αναβίωση του τελικού του Euro 2004, μετά το πετυχημένο εγχείρημα, στο φιλικό με τις παλιές δόξες της Ίντερ.

Όσον αφορά το πρώτο ζήτημα, υπήρξε η εξής επίσημη ενημέρωση: «Κατά την τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Να σταλεί επίσημο αίτημα στην ΕΠΟ ώστε να φιλοξενηθούν στο Παγκρήτιο Στάδιο τα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Πρόκειται για τις αναμετρήσεις Ελλάδα-Εσθονία στις 31 Αυγούστου και Ελλάδα-Βέλγιο στις 3 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Νικόλαος Τζώρτζογλου ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις επαφές που είχε στην Αθήνα με τους εκπροσώπους της FIFA. Ομόφωνα αποφασίστηκε από το Δ.Σ. να σταλεί στην FIFA επιστολή, όπως ζητήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, και στην επιστολή αυτή να περιγράφεται η δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο (κυβερνητικές παρεμβάσεις στην ΕΠΟ, διαιτησία, επεισόδια, πόλεμος μεταξύ των μεγάλων ΠΑΕ κ.α.)».

Παράλληλα, οι γεμάτες εξέδρες στο φιλικό της Εθνικής του 2004 με τους βετεράνους των «νερατζούρι» και η αναγνώριση ότι η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία, κάνει τους ανθρώπους της ΕΠΣ Ηρακλείου να θέλουν ακόμη πιο μεγάλα πράγματα. Όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ της Ένωσης, θα επιχειρηθεί η αναβίωση του τελικού του 2004.

«Εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Νικόλαος Τζώρτζογλου να κάνει ενέργειες για την διοργάνωση του επόμενου event στο Ηράκλειο, το οποίο πιθανόν να είναι ο αγώνας των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας-Πορτογαλίας του 2004, αναβιώνοντας ο τελικός του EURO», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.