Περίεργα είναι τα δεδομένα για τον Κώστα Λαΐφη στον Ολυμπιακό. Από τη μια υπάρχει η διάθεσή του να επιστρέψει στον Πειραιά και να αγωνιστεί εκεί τη νέα σεζόν και από την άλλη υπάρχουν δύο παράγοντες που ίσως βάλουν… φρένο στην επιθυμία του: το γεγονός ότι έχει δοθεί για δύο σεζόν δανεικός στη Σταντάρ Λιέγης και το ότι ακόμη δεν είναι γνωστό ποιος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων», κοινώς εάν ο επόμενος προπονητής θα τον υπολογίζει στα πλάνα του.

Το πρώτο, σύμφωνα με όσα πηγάζουν από τα ρεπορτάζ που αφορούν τους Πειραιώτες, ίσως είναι το εύκολο κομμάτι. Διότι, ο Ολυμπιακός με τη Σταντάρ διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και από την ελληνική ομάδα έχουν πάει πολλοί παίκτες πριν τον Λαΐφη για να αγωνιστούν εκεί ως δανεικοί (Ντοσεβί, Γιαταμπαρέ, Μανιάτης). Οπότε, δύσκολα οι Βέλγοι θα έλεγαν «όχι» στο να σπάσει το deal.

Ωστόσο, για το εάν θα υπολογίζει τον Κύπριο διεθνή ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού, αυτό είναι κάτι άγνωστο, αφού ακόμη δεν υπάρχει κάποιος που να έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο στην ομάδα.