Καλή χαρακτήρισε για την Εθνική ομάδα την κλήρωση στον 1ο όμιλο του Euro 2012 ο Γιώργος Καραγκούνης, μιλώντας στον NovaΣπορ Fm 94,6. «Αν πριν την κλήρωση μας έλεγαν πως θα αντιμετωπίσουμε αυτές της ομάδες, θα ήμασταν χαρούμενοι», δήλωσε ο διεθνής μέσος, που χαρακτήρισε θετικούς τους οιωνούς και τις ομοιότητες με το Euro του 2004, αλλά έσπευσε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους: «Θα πρέπει να μην φύγουμε από τον στόχο μας και να συνεχίσουμε στις καλές εμφανίσεις», τόνισε.

Αναλυτικά , ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε στον NovaΣπορ FM 94,6 για:

-την κλήρωση της Εθνικής ομάδας στο Euro 2012:

«Οι κληρώσεις είναι πάντα θεωρητικές. Μετρά η κατάσταση που θα βρεθούμε εμείς. Όμως, δεν μπορούμε να μην πούμε πως είναι μία καλή κλήρωση καθώς δεν αντιμετωπίζουμε καμία υπερδύναμη που έχει διακριθεί σε μουντιάλ ή ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είμαστε ικανοποιημένοι και θα πρέπει να το πούμε. Παράλληλα, θα πρέπει να μην φύγουμε από τον στόχο μας και να μείνουμε συγκεντρωμένοι».

-τους καλούς οιωνούς σε σχέση με το 2004:

«Η αλήθεια είναι πως είναι καλή και η σειρά των αγώνων στον όμιλο. Πριν από την κλήρωση αν μας έλεγαν πως θα αντιμετωπίζαμε αυτούς τους αντιπάλους θα ήμασταν χαρούμενοι. Το 2004 είχαμε χειρότερη κλήρωση, με την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ρωσία και κανείς δεν μας υπολόγιζε. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε. Οπότε τώρα που έχουμε θεωρητικά καλή κλήρωση, θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Μένουν ακόμα πέντε μήνες. Θα πρέπει να μείνουμε σε καλή κατάσταση για να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Θα παίξει μεγάλο ρόλο το εναρκτήριο παιχνίδι. Είναι σημαντικό, γιατί θα μας βλέπουν εκατομμύρια φίλαθλοι, παίζουμε με τη διοργανώτρια και θα έχει τον κόσμο και τον ενθουσιασμό».

-τους στόχους της Εθνικής στα γήπεδα Πολωνία και Ουκρανίας:

«Από τη στιγμή που είμαστε εκεί έχουμε ήδη πετύχει στο πρωταρχικό μας καθήκον. Η πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια μας δίνουν καλύτερες κληρώσεις. Όταν θα έρθει η ώρα θα πούμε και περισσότερα για αυτά τα ματς. Έχουμε αποδείξει πως πάντα στόχος μας είναι η νίκη και η πρόκριση. Ακόμα και σε δυσκολότερο όμιλο αν ήμασταν θα παλεύαμε για το καλύτερο».

-το αν “κρατάει” ένα γκολ για την πρεμιέρα, όπως το 2004:

«Αν γίνει και αυτό, τότε οι συμπτώσεις θα είναι πολλές και θα μπορούμε να μιλάμε για άλλα πράγματα…(γέλια). Όπως και να χει, το σημαντικό είναι να είμαστε όλοι υγιής, ώστε να πάμε χωρίς απώλειες και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Πηγή: sportfm.gr