Μόνο την νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού σκέφτονται άπαντες στον Παναθηναϊκό. Και για πολλούς λόγους μάλιστα…

Κανείς στο «τριφύλλι» δεν ξέχασε τον τρόπο που ηττήθηκαν πέρυσι οι «πράσινοι» στο Καραϊσκάκη, ενώ μεγάλο ρόλο, παίζουν το γόητρο και ο εγωισμός, αφού αμφότεροι, θέλουν να αποδείξουν πως είναι καλύτεροι του άλλου.

Τέλος, αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει, αφήνει τον «αιώνιο» αντίπαλό του πέντε βαθμούς πίσω, με δεύτερη διοργάνωση στο κεφάλι(Τσ. Λιγκ) και τον έχει και στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο γύρο…

Από όποια πλευρά και να το δει κανείς, βλέπει, πως όσο και να θέλουν να το παρουσιάσουν ως ένα παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Για αυτό τον λόγο ο Φερέιρα όλη την εβδομάδα λέει «να είστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι σας και μόνο, μην δίνετε σημασία σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες, δείξτε πως είστε οι καλύτεροι»… Επειδή δεν θέλει κανείς παίκτης του να έχει δεύτερες σκέψεις και να αγχωθεί επειδή είναι ντέρμπι η οτιδήποτε άλλο. Το χειρότερο για έναν προπονητή, είναι να επηρεαστούν κάποιοι, στο κρισιμότερο μέχρι στιγμής παιχνίδι της σεζόν. Και το καλύτερο, να τους έχει όσο πιο έτοιμυς γίνεται.

Αυτό, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού το έχουν καταλάβει και πριν από το παιχνίδι, θα συγκεντρωθούν στην Παιανία για να ξεπροβοδίσουν με μηχανοκίνητη πορεία την ομάδα, δίνοντας της θάρρος, για όσα αντιμετωπίσει στο Καραϊσκάκη.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Φερέιρα δεν αλλάζει την ομάδα και το σχήμα που κερδίζει και εντυπωσιάζει, εκτός από μία θέση για την οποία θα αποφασίσει τελευταία στιγμή. Αυτή του δεξιού μπακ. Είτε θα βάλει τον Μαρίνο που είναι καλύτερος επιθετικά και είναι σε ρυθμό αγώνων είτε τον Βύντρα που βοηθάει περισσότερο αμυντικά και στο ψηλό παιχνίδι το οποίο υπερέχει ο Ολυμπιακός λόγω ψηλών κορμιών.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι 10 θα είναι οι ίδιοι όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια. Τερματοφύλακας θα είναι ο Καπίνο, και οι υπόλοιποι τρεις της άμυνας Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλος. Ο Σιμάο θα είναι ο αμυντικός μέσος και δίπλα του, σε ελαφρώς πιο ελεύθερο ρόλο θα έχει τον Κατσουράνη. Δεξί χαφ θα παίξει ο Ζέκα και αριστερό ο Κουίνσι. Στην επίθεση, ο Κλείτον με τον Λέτο που βρίσκονται πλέον με κλειστά μάτια θα προσπαθήσουν να «σπάσουν» την άμυνα του Ολυμπιακού.

Πηγή: sport-fm.gr