Ποιος είδε την Πορτογαλία και δεν τη φοβήθηκε. Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον επαναληπτικό του 0-0 με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη το συγκρότημα του Πάουλο Μπέντο, το οποίο πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για το Euro με το επιβλητικό 6-2.

Από δύο γκολ σημείωσαν οι Ρονάλντο, Πόστιγκα και από ένα οι Νάνι και Βελόσο.

Για τους φιλοξενούμενους, που έπαιζαν με 10 παίκτες από το 54’, σκόραραν οι Μισίμοβιτς και Σπάχιτς.

Εκτός 18αδας και πάλι ο Βεϊρίνια.

Μόλις στο 8ο λεπτό βρήκε δίχτυα η Πορτογαλία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Νάνι να κάνει δύο τα τέρματά της στο 24’. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη να μειώνει με πέναλτι του Μισίμοβιτς στο 41’.

Όπως στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, ο Ρονάλντο χρειάστηκε οκτώ λεπτά για να σκοράρει και να κάνει το 3-1 (53’), ενώ το «κακό» ήταν διπλό για τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, καθώς ο Λούλιτς, ένα λεπτό αργότερα, αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Ωστόσο, οι ελπίδες των φιλοξενούμενων αναπτερώθηκαν με τον Σπάχιτς να μειώνει εκ νέου 12 λεπτά αργότερα (65’).

Τελικά, η πρόκριση για το συγκρότημα του Πάουλο Μπέντο «κλείδωσε» μέσα σε 10 λεπτά, με την Πορτογαλία να σημειώνει τρία γκολ σε αυτό το διάστημα. Τα δύο από αυτά πέτυχε ο Χέλντερ Πόστιγκα (72’ και 82’) και ένα ο Βελόσο με απευθείας εκτέλεση φάουλ (80’).

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Περέιρα, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες (63’ Ρούμπεν), Νάνι (82’ Κουαρέσμα), Ρονάλντο, Ποστίγκα (84’ Μάρτινς).

Βοσνία/Ερζεγοβίνη: Μπέγκοβιτς, Πάπατζ, Σπάχιτς, Γιάχιτς, Ράχιμιτς (56’ Μάλετιτς), Πιάνιτς (65’ Μπέσιτς), Μισίμοβιτς, Λούλιτς, Μεντούνγιανιν, Ζαχίροβιτς, Τζέκο.

Πηγή: sport-fm.gr