Ο Ολυμπιακός έκανε…ντέρμπι την είσοδό του στις «16» κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης μετά την ήττα από την Καντού στην Ιταλία, αλλά χρόνος για μεμψιμοιρία δεν υπάρχει. Οι «ερυθρόλευκοι», αντιμετωπίζουν την Κυριακή το Περιστέρι στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ ακολουθεί το ματς επιβίωσης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης με την γαλλική Νανσί την Τετάρτη (16/11). Η τελευταία, επικράτησε χθες της Κάχα Λαμποράλ και έτσι οι Πειραιώτες είναι στην τελευταία θέση του 1ου ομίλου μαζί με τη Μπιλμπάο, έχοντας μόλις μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια. Οπότε, η νίκη είναι μονόδρομος, αν δεν θέλει η ομάδα να πει πρόωρο «αντίο». Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός έχει να κάνει τόσο κακό ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα από την περίοδο 2005/06.

Για αυτό έχουν ευθύνες όλοι (διοίκηση, προπονητής, παίκτες), όμως οι μεγάλες ομάδες οφείλουν να κοιτούν μπροστά και να διορθώνουν όσο αυτό είναι δυνατό τα κακώς κείμενα. Το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα, είναι η ενίσχυση του ρόστερ με έναν ή δύο παίκτες και σε αυτό προσανατολίζονται οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, έχουν θορυβηθεί από την εικόνα που δείχνει η ομάδα και είναι έτοιμοι να βάλουν και πάλι το χέρι στη τσέπη (σε λογικό πλαίσιο) για να αποκτηθεί κάτι καλό. Τώρα αν υπάρχει σε αυτή τη περίοδο υλικό που θα κάνει τη διαφορά, είναι μία άλλη συζήτηση, όμως αυτό θα έπρεπε να το σκεφτούν αυτοί που σχεδίασαν το ρόστερ. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, πάντως συνιστά υπομονή και είναι της γνώμης να γίνει προσθήκη τον Ιανουάριο, όταν θα έχει τελειώσει η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, με παίκτες από τις ομάδες που θα έχουν αποκλειστεί ή από το ΝΒΑ σε περίπτωση που συνεχιστεί το λοκ άουτ. Τι θα γίνει όμως αν και ο Ολυμπιακός μείνει εκτός;

Και τώρα…Περιστέρι

Στα αγωνιστικά, η ομάδα επέστρεψε από την Ιταλία χθες και πήγε κατευθείαν για προπόνηση στο ΣΕΦ, με τον Ίβκοβιτς να έχει…άγριες διαθέσεις λόγω των λαθών που έγιναν στο Καντού. Για το ματς με το Περιστέρι (13/11) δεν υπολογίζεται ο Κάιλ Χάινς που έχει υποστεί θλάση στον ώμο και θα προφυλαχθεί, χωρίς να θεωρείται σίγουρο ότι θα είναι ετοιμοπόλεμος για το κρίσιμο ματς με την Νανσί.

* Αύριο Σάββατο στις 13:00 το μεσημέρι, θα γίνουν τα εγκαίνια του επίσημου καταστήματος της ομάδας. Το παρών θα δώσουν όλοι οι παίκτες και ο προπονητής.

Πηγή: sport-fm.gr