Ο Άρης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη διαιτησία στο πρωτάθλημα με αφορμή τα σφυρίγματα του Σιδηρόπουλου στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, όπου αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά, τα οποία η ομάδα χαρακτηρίζει ως λανθασμένες υποδείξεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ με αφορμή τον χθεσινό αγώνα ΑΡΗ- ΟΣΦΠ, θα ήθελε να επισημάνει τα εξής:

Το φετινό καλοκαίρι όλοι μαζί είπαμε να αρχίσουμε ένα νέο πρωτάθλημα, απαλλαγμένο από τις κακές συνήθειες των προηγουμένων ετών και κυρίως πιστέψαμε ότι οι διαιτητές θα ήταν περισσότερο προσεκτικοί στα όποια λάθη κάνουν, αφού θεωρητικά θα εξέλειπε η πίεση των παραγόντων των ομάδων.

Φτάσαμε στο σημείο να αλλάξουν οι κανονισμοί και να απαγορευθεί η είσοδος στα αποδυτήρια των διαιτητών, ακόμη και των προέδρων και των γενικών αρχηγών των ομάδων.

Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε προσδιορίσει ότι τα όποια υβριστικά συνθήματα κατά διαιτητών, θα είναι αιτία προσωρινής διακοπής ενός αγώνα και το πρόστιμο θα είναι υψηλό, κάτι που επιβαρύνει σημαντικά την λειτουργία των ομάδων.

Για να συμβούν όμως όλα αυτά και να τα αποδεχτούμε, δεχτήκαμε ότι η καλή πρόθεση εκ μέρους των διαιτητών υπάρχει και ότι τα λάθη θα είναι περιορισμένα και ανθρώπινα, με τέτοιον τρόπο που δεν θα προκαλούν την οργή των θεατών και παραγόντων και δεν θα φτάνουμε να έχουμε υβριστικά συνθήματα εναντίον διαιτητών, ακόμα κι όταν άπαντες βλέπουν τελικά ότι αλλοιώνεται ένα αποτέλεσμα.

Ωστόσο από την αρχή της χρονιάς, παρατηρούμε ότι σχεδόν σε κάθε αγώνα της ομάδας μας, συμβαίνει να υπάρχουν λανθασμένα σφυρίγματα τα οποία έχουν αλλοιώσει τα αποτελέσματα και έχουν επηρεάσει την ψυχολογία των οπαδών μας κατά αρνητικό τρόπο.

Υπενθυμίζουμε:

1.Το καταφανέστατο πέναλτι πάνω στο Νέτο και τη μη αποβολή του τερματοφύλακα που έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής στα πρώτα 10 λεπτά (!!!) του πρωταθλήματος στον αγώνα με τα Γιάννενα.

2. Την μη αποβολή ποδοσφαιριστή της Ξάνθης που χτύπησε εκτός φάσης τον ποδοσφαιριστή μας Καστίγιο στο 45΄ και την αποβολή του δικού μας ποδοσφαιριστή για παρεμπόδιση τερματοφύλακα εκτός (!!!) μεγάλης περιοχής.

3. Τον μη καταλογισμό δύο πεντακάθαρων πέναλτι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ σε ανατροπή του Φατί στο 8΄και σε τράβηγμα της φανέλας- γκρέμισμα του Ιάκομπ στο 71΄. Ανύπαρκτο οφσάιτ στον ίδιο παίκτη στο 21΄, ενώ έβγαινε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο χτεσινό παιχνίδι, δύο γκολ του ΟΣΦΠ προήλθαν από ανύπαρκτα φάουλ και κόρνερ, ενώ δεν δόθηκε δεύτερη κίτρινη- κόκκινη στον Μιραλάς. Μετά το 1-2, αλλά και το 2-3, ο διαιτητής με ευκολία διέκοπτε τις επιθέσεις μας δίνοντας επιθετικά φάουλ.

Είμαστε σίγουροι ότι ακόμη και ο αντίπαλος μας δεν θα ήθελε να έχει την προστασία της οποίας έτυχε και πιστεύουμε ότι τα χτεσινά λάθη θα είναι και τα τελευταία της φετινής σεζόν, τουλάχιστον όσον αφορά την ομάδα μας.

Ζητάμε από την ΚΕΔ και ειδικότερα από τον υπεύθυνο διαιτησίας κ. Βασσάρα, την προσοχή του για τα επόμενα παιχνίδια και μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, τόσο στην επιλογή των διαιτητών, όσο και στην προσπάθεια τους για εξάλειψη των λαθών.

Ποτέ ο ΑΡΗΣ σαν ομάδα δεν ζήτησε την εύνοια των διαιτητών, αλλά θέλει την ίση εφαρμογή των κανονισμών, τουλάχιστον σε οφθαλμοφανείς περιπτώσεις…»