Ο Βιθέντε Μόνχε ήταν από τους παίκτες του Ολυμπιακού που ξεχώρισαν στην αναμέτρηση των Πειραιωτών κόντρα στον ‘Αρη. Ο Αργεντίνος χαφ μπορεί να μην γίνει ποτέ «Τζόρτζεβιτς», όμως ξέρει καλά την θέση στην οποία αγωνίζεται, κινείται σωστά μέσα στο γήπεδο και βοηθάει την ομάδα του στην επιθετική της ανάπτυξη.

Ο Μόνχε λοιπόν ήταν ένα από τα θετικά στοιχεία που είχε ο Ολυμπιακός στον αγώνα με τον ‘Αρη, όπως θετική ήταν και η επιστροφή του Τοροσίδη, αλλά και η παρουσία του Μοντεστό, που το τελευταίο διάστημα έδειχνε ντεφορμέ. Στα συν και το ότι κατάφερε η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να δημιουργήσει αρκετές φάσεις και να πετύχει τρία γκολ. Γενικότερα η επιθετική λειτουργία των πρωταθλητών, στο α’ ημίχρονο ειδικότερα, ήταν αξιόλογη.

Από την άλλη πλευρά όμως πρέπει να υπάρξει άμεση βελτίωση στην αμυντική λειτουργία και ειδικά στις στημένες φάσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» κινδύνεψαν να επαναλάβουν το «κάζο» της προηγούμενης αγωνιστικής. Σαν να μην έμαθαν τίποτα από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη, αποφάσισαν να παίξουν και πάλι με την φωτιά και λίγο έλειψε να καούν.

Μπορούν όλοι να κατανοήσουν πως όταν υπάρχουν και τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και η κούραση μπορεί να στοιχίσει βαθμούς. Ομως ο τρόπος με τον οποίο δέχθηκε ο Ολυμπιακός τα γκολ, δεν δικαιολογούνται. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν τα τελευταία λεπτά χωρίς να έχουν «καθαρό μυαλό» και για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος εκδήλωσαν φανερή αδυναμία να κρατήσουν το σκορ. Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα υψηλού επιπέδου να μην μπορεί να διατηρήσει μία διαφορά δύο τερμάτων, κάνοντας παράλληλα και συντήρηση δυνάμεων.

Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Δεν ξέρω αν το τριήμερο ρεπό που έδωσε ο Βαλβέρδε στους παίκτες του θα λειτουργήσει υπέρ ή κατά. Γιατί ναι μεν χρειάζονται ξεκούραση, όμως χρειάζεται και να βελτιώσουν άμεσα τις αδυναμίες τους στα φάουλ και τα κόρνερ που εκτελούν οι αντίπαλοι προς την εστία τους.

Πηγή: sport-fm