Το δέσιμο του Ότο Ρεχάγκελ με τη χώρα μας -ακόμα και τώρα που βρίσκεται μακριά απ’ αυτή- επιβεβαίωσε ο Γιάννης Τοπαλίδης.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρώην βοηθός του Γερμανού τόνισε ότι εκείνος όχι μόνο χάρηκε με την πρόκριση της Εθνικής στο Euro, αλλά γενικά αντιδρά όταν ακούει άσχημα σχόλια για την Ελλάδα.

Αφού εξέφρασε, δε, την προσωπική του επιθυμία να εργαστεί σε κάποιο σύλλογο, δεν απέκλεισε αυτός να είναι και ελληνικός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τοπαλίδης:

Για το κλίμα που υπάρχει στη Γερμανία για την Ελλάδα: «Όντως παρακολουθώ την αρνητική διάθεση του Τύπου για την Ελλάδα, αλλά ο απλός κόσμος δεν έχει τόσο πρόβλημα. Όλη η δυσαρέσκεια των Γερμανών έχει να κάνει με τη χώρα, όχι με τους απλούς πολίτες. Εντάξει, γίνεται μια πλάκα στους Έλληνες της Γερμανίας, αλλά μέχρι εκεί -και πάντα με καλή διάθεση».

Για τη σχέση του Ρεχάγκελ με τη χώρα μας: «Όταν προκρίθηκε η Εθνική, θυμάμαι που μου είπε ο Ρεχάγκελ “ωραία, ευτυχώς έχουμε και μια θετική είδηση για την Ελλάδα”. Πέρασε πολλά χρόνια ο Ότο στην Ελλάδα, έχει δεθεί με τη χώρα και τους ανθρώπους και όντως αντιδρά όταν ακούει αρνητικά σχόλια ή περιγραφές καταστάσεων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Για τα δικά του επαγγελματικά σχέδια:
«Αυτή την περίοδο είμαι εδώ γιατί είχαμε κανονίσει με τον Ρεχάγκελ να πάμε στο ματς του Ολυμπιακού με τη Ντόρτμουντ. Θέλω να δουλέψω σε κάποια ομάδα, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι στη Γερμανία ή κάπου αλλού. Ο Ρεχάγκελ μου έχει εκφράσει πρόθεση να δουλέψουμε μαζί, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορεί να πάω και κάπου μόνος».

Για το θέαμα στα ελληνικά γήπεδα: «Γνωρίζω και παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο 10 χρόνια. Το σοβαρότερό του πρόβλημα είναι η μεγάλη διαφορά των μεγάλων με τους μικρούς. Αν ήταν λίγο πιο ανταγωνιστικό, ίσως ήταν και καλύτερο. Αλλά δε νομίζω ότι είναι τόσο κακό όσο παρουσιάζεται.

«Μέχρι τώρα με έχει εντυπωσιάσει το στιλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού -ειδικά αυτό που έδειξε με τη Ντόρτμουντ. Είδα, όμως, και το Ατρόμητος-Παναιτωλικός, παρακολούθησα και το Αστέρας-Ξάνθη και μπορώ να πω ότι έμεινα σχετικά ικανοποιημένος από το θέαμα».

Πηγή: sportfm.gr