Ξεσπώντας σε κλάματα ο αμυντικός της Σαπεκοένσε Alan Ruschel, ένας από τους λιγοστούς επιζώντες της αεροπορικής συντριβής που σχεδόν ξεκλήρισε την ομάδα, περιέγραψε πώς μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής φαίνεται να του έσωσε τη ζωή.

Ο Ruschel καθόταν στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, πριν αυτό απογειωθεί, όταν ο διευθυντής Cadu Gaucho του ζήτησε να αλλάξει θέση.

jdha2

«Μου ζήτησε να καθίσω πιο μπροστά και να αφήσω όλους τους δημοσιογράφους να καθίσουν μαζί στο πίσω μέρος» αφηγήθηκε ο 27χρονος, μιλώντας για πρώτη φορά για την τραγωδία της 28ης Νοεμβρίου.

«Εγώ δεν ήθελα να αλλάξω θέση αλλά μετά είδα τον Jackson Follman και εκείνος επέμεινε να καθίσω δίπλα του. Μόνο ο Θεός μπορεί να εξηγήσει γιατί εγώ επέζησα. Εκείνος με κράτησε και μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία» περιέγραψε.

jdha1

Ο Ruschel ήταν ο ένας από τους μόλις έξι επιζώντες της μοιραίας πτήσης, υπενθυμίζει η Daily Mail. Εβδομήντα ένας άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, ανάμεσά τους σχεδόν όλη η ομάδα της Σαπεκοένσε, οι παίκτες, οι διευθύνοντες και το προσωπικό.

Ο τερματοφύλακας Follman, ένας από τους καλύτερους φίλους του Ruschel στην ομάδα, ήταν επίσης ανάμεσα στους τυχερούς που επέζησαν- αν και χρειάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό μέρους του ποδιού του.

«Δεν θυμάμαι τίποτα από το ατύχημα» πρόσθεσε ο Ruschel. «Όταν μου είπαν τι είχε συμβεί έμοιαζε με όνειρο, με εφιάλτη. Προσπαθώ να μην μιλάω γι’ αυτό» κατέληξε.

jdha3 jdha4