Ο Μανόλο Χιμένεθ παραμένει-τουλάχιστον μέχρι αποδείξεως του εναντίου-στον πάγκο της ΑΕΚ μετά τη χθεσινή νίκη επί του Πανιωνίου και την έμπρακτη στήριξη των παικτών στο πρόσωπό του. Η κίνηση του Κώστα Μανωλά να αφιερώσει στον Ισπανό προπονητή το γκολ που πέτυχε, αλλά και οι δηλώσεις στήριξης αρκετών συμπαικτών του στο πρόσωπο του κόουτς μετά το τέλος του ματς, αποτέλεσαν την καλύτερη διάψευση στις Κασσάνδρες που ήθελαν τον Χιμένεθ να έχει χάσει (πέρα από την εμπιστοσύνη της διοίκησης και της πλειοψηφίας του κόσμου) και το έρεισμά του στα αποδυτήρια.

Έτσι, λίγη ώρα μετά, η ίδια διοίκηση από την οποία διαρρεόταν πως ο προπονητής μετρούσε ώρες στον πάγκο, η ίδια που τον είχε ενημερώσει για την πρόθεσή της να τερματίσουν τη συνεργασία τους αλλά αδυνατούσε να το πράξει για οικονομικούς λόγους, η ίδια που είχε προσυμφωνήσει με τον Νίκο Κωστένογλου (ζητώντας του μάλιστα να μη συμφωνήσει με την Ανόρθωση) και ετοιμαζόταν να του παραδώσει τα κλειδιά από Δευτέρα πρωί, έκανε στροφή 180 μοιρών και διατηρεί τον 47χρονο τεχνικό στη θέση του με επίσημη δικαιολογία πως είναι φυσιολογικό μετά από δύο ήττες να υπάρξει «κλονισμός» σε μία μεγάλη ομάδα.

Γι’ αυτό ξέσπασε ο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για όσα προηγήθηκαν μέχρι τη νίκη στη Νέα Σμύρνη και την πλήρη απαξίωσή του από τη διοίκηση, μερίδα του Τύπου και του κόσμου. Γιατί σίγουρα έκανε πολλά λάθη, σίγουρα η εικόνα της ομάδας δεν είναι καλή, αλλά μόλις προ λίγων μηνών ο ίδιος την είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου, πρόσφατα έφερε εις πέρας τον (μεγάλης οικονομικής σημασίας) στόχο της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League και μέχρι στιγμής τη διατηρεί στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας, έστω και με ματς περισσότερο από τον Ολυμπιακό, έχοντας περάσει από δύο δύσκολες έδρες (Ξάνθη και Νέα Σμύρνη). Κι όλα αυτά με δραστική μείωση του μπάτζετ, αλλά ταυτόχρονα τον ίδιο, τους συνεργάτες του και τους παίκτες απλήρωτους για πολλούς μήνες.

Πάλι καλά που υπάρχει διακοπή

Η διακοπή του πρωταθλήματος έρχεται την κατάλληλη στιγμή για την ΑΕΚ, γιατί ειδάλλως θα αναγκαζόταν να παραταχθεί με πάρα πολλές απουσίες απέναντι στον Ολυμπιακό. Κι αυτό γιατί πέραν των τραυματιών Δέλλα, Καφέ, Γεωργέα, Κωνσταντόπουλου και Κλωναρίδη, που έχασαν το χθεσινό ματς λόγω τραυματισμού, λαβωμένοι αποχώρησαν άλλοι τρεις παίκτες. Ο Λεονάρντο υπέστη κάκωση αριστερού οπίσθιου μηριαίου, ο Μπέλεκ διάταση δεξιού δικεφάλου, ο Κοντοές αιμάτωμα στον τετρακέφαλο και ο Καράμπελας (στην προθέρμανση) οξεία οσφυαλγία. Το γεγονός, ωστόσο, ότι υπάρχουν υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ θα γίνει το Σάββατο 15/10 (20:30), δίνει χρόνο στους «κιτρινόμαυρους» για να αναρρώσουν.

Παράλληλα, στο διάστημα της διακοπής θα μπορέσει να ανακτήσει την ηρεμία της και ο προπονητής με τους παίκτες θα δουλέψουν πάνω στις αρκετές αδυναμίες που υπάρχουν.

* Ο Γρηγόρης Μάκος με την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε χθες συμπλήρωσε τρεις και στην επόμενη θα κληθεί να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής.

* Αυτή την εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα με την Petit Chateau και όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται να προχωρήσει η συμφωνία. Ο λόγος είναι πως η εν λόγω εταιρεία επιζητούσε μέσω της επένδυσής της να αποκτήσει δικαιώματα ακόμη και πάνω σε παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ.

Πηγή: sport-fm.gr