Χαρούμενος απ’ τη νίκη της ΑΕΚ στην Ξάνθη (3-4) και πεπεισμένος πως το βάρος της φανέλας θα τη βοηθήσει να πάρει κι άλλες τέτοιες, δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ανδαλουσιανός τόνισε πως η «Ένωση» είναι υποχρεωμένη να κερδίζει -ανεξάρτητα απ’ το ποιος παίζει σ’ αυτή.

Αφού παραδέχθηκε, δε, πως ο ρόμβος ταιριάζει περισσότερο ως σύστημα στην ομάδα του, τόνισε ότι παίκτες όπως ο Λυμπερόπουλος (και οι υπόλοιποι «παλιοί) είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τη γνώμη τους για όσα συμβαίνουν στο σύλλογο.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Χιμένεθ:

Για το σύστημα: «Αλλάξαμε το σύστημα διότι δεν μου άρεσε το ποσοστό κατοχής στο τελευταίο ματς. Με τις καιρικές συνθήκες που υπήρχαν δεν ήταν το κατάλληλο. Αλλά δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε εκείνο που σχεδιάσαμε. Είναι ένα σύστημα που μας ταιριάζει σαν ομάδα. Αλλά είμαστε ακόμα στην διαδικασία να αξιολογήσουμε αν έχουμε το ρόστερ για να παίξουμε αυτό το σύστημα.

Οι παίκτες που ήταν στα χαφ πέρυσι βοήθησαν πολύ και στην άμυνα. Γι’ αυτό θα πρέπει και οι παίκτες που ήρθαν τώρα να προσαρμοστούν και να βοηθήσουν. Προσπαθώ να παίζω ό,τι σύστημα υπάρχει για το καλό της ομάδας».

Για την εξέλιξη του ματς: «Ήταν ένα δύσκολο ματς για όλους τους επαγγελματίες παίκτες και τους διαιτητές. Χρειαζόμαστε χρόνο ακόμα. Και δεν μας βοήθησαν καθόλου οι αναβολές. Είπαμε πως θα υποφέρουμε πολύ σε κάθε νίκη, γιατί θέλουμε την προσαρμογή πολλών παικτών. Πολλοί απ’ αυτούς είναι χωρίς εμπειρία στην Σούπερ Λίγκα. Αλλά πάνω απ’ όλα χωρίς εμπειρία του να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ.

Εμείς έχουμε πάντα την απαίτηση και την υποχρέωση να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Δεν πρέπει να κοιτάμε ποιος παίκτης παίζει. Αλλά εκείνο που μετράει είναι το βάρος της φανέλας. Οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν σήμερα πήραν χρόνο συμμετοχής και αυτό θα γίνει και μ’ άλλους παίκτες. Η αλήθεια είναι πως αξίζαμε πιο εύκολη νίκη.

Έπρεπε να αντιδράσουμε από το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε. Καταφέραμε να μπούμε μπροστά στο σκορ και θεωρήσαμε πως τελείωσε το ματς όταν πετύχαμε το τρίτο γκολ. Υπήρχε ένα διάστημα που χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς με τόσο δυνατό αέρα. Και κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου δυνάμωσε ο αέρας και έκανε το παιχνίδι ακόμα πιο δύσκολο. Τώρα έχουμε τον ΠΑΟΚ. Σέβομαι τον ΠΑΟΚ, όπως σεβάστηκα και την Ξάνθη. Εκδηλώνω πάντα τα συναισθήματα μου. Όσο παίζουν οι παίκτες παλεύω στον πάγκο. Αλλά σέβομαι όλους όσους παίζουν στο γήπεδο».

Για τις δηλώσεις του Λυμπερόπουλου: «Ο Λύμπε είναι ένας σημαντικός παίκτης. Όπως ο Δέλλας, ο Καφές, ο Γεωργέας και άλλοι. Την προσαρμογή μου στην Ελλάδα την βοήθησαν αυτοί οι παίκτες. Με το στήριγμα τους με βοηθούν να ξεπερνάω κάποια προβλήματα. Ο Λύμπε έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και μπορεί να λέει την άποψη του. Αλλά εγώ είμαι προπονητής και παίρνω τις αποφάσεις. Το καλό είναι ότι τις δέχονται όλοι».

Πηγή: sportfm.gr