Περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ θα κοστίσει στην Emirates η χορηγία της στην Μίλαν, με τους «ροσονέρι» να κερδίζουν τουλάχιστον 33% σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία τους.

Η Μίλαν είχε βασικό χορηγό για τρία χρόνια μια στοιχηματική εταιρία, ωστόσο τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοίνωσε πως η Fly Emirates θα είναι αυτή που θα διαφημίζεται στην φανέλα αλλά και σε πολλά σημεία του γηπέδου.
Όπως έγινε γνωστό, η τετραετής συμφωνία θα αποφέρει στην Μίλαν ένα ποσό της τάξης των 15 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα bonus που έχουν συμφωνηθεί για πιθανές επιτυχίες σε Ιταλία και Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό το ποσό είναι κατά 33% μεγαλύτερο από την αντίστοιχη ετήσια χορηγία των περασμένων χρόνων. Σε συνδυασμό με το ότι η Μίλαν ακολουθεί τα τελευταία χρόνια λιτότητας, καταλαβαίνει κανείς πως η διοίκηση των «ροσονέρι» έχει καταφέρει να ισοσκελίσει σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα με τα έσοδα, όμως στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα παραμένει χωρίς πρωτάθλημα από το 2004 ενώ τελευταίος τίτλος ήταν το 2007 όταν και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: gazzetta.gr