Με μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή του, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 απο την Κολωνία στο τελευταίο του φιλικό πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ξεκινώντας άοσμα στα δύο ημίχρονα και ανεβάζοντας μόνο κατά διαστήματα στροφές οι «πράσινοι» κατάφεραν απλά να ισοφαρίσουν (με πέναλτι του Λέτο) το προβάδισμα που είχε δώσει ο Ποντόλσκι στους Γερμανούς, οι οποίοι πήραν τη νίκη με γκολ του Πετσόνι λίγο πριν τη λήξη. Άοσμος μπήκε στο πρώτο τέταρτο ο Παναθηναϊκός και δικαίως βρέθηκε πίσω στο σκορ από το φοβερό σουτ του Ποντόλσκι. Στη συνέχεια, ανέβηκε, κέρδισε πέναλτι, ισοφάρισε και πίεσε την πιο έτοιμη αντίπαλο του, αφού η Κολωνία σε δύο εβδομάδες παίζει αγώνα πρωταθλήματος.

Το 4-3-3 του πρώτου ημιχρόνου από τον Φερέιρα με τον Κλέιτον στην κορυφή, τον Μπιάρσμιρ αμυντικό μέσο και τον Μαρίνο δεξί επιθετικό, γεννάει απορίες, αφού δείχνει πολύ αμυντικογενές. Παρόλα αυτά, όταν η ομάδα ανέβαζε στροφές και πίεζε ψηλά κερδίζοντας μπάλες, είχε και καλύτερη κυκλοφορία. Η οποία χάνονταν ξαφνικά. Λογικό, αφού είναι ακόμη νωρίς για να έχει διάρκεια το «τριφύλλι». Ο Λέτο ήταν ο πιο δραστήριος «πράσινος» στο πρώτο μέρος και η καλή του συνεργασία με τον Νίνη, ήταν αυτό που προβλημάτιζε τους Γερμανούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι αλλαγές του Φερέιρα ήταν ορθολογικές. Ο Σιμάο μπήκε αμυντικό χαφ, ο Καραγκούνης πήγε στον άξονα και μεταφέρθηκε δεξιά ο Νίνης ενώ και ο Πετρόπουλος πέρασε στη θέση του Κλέιτον. Ο Έλληνας επιθετικός ξέρει καλύτερα τη θέση από τον Βραζιλιάνο, αλλά οι ευκαιρίες που έχασε τον μετέτρεψαν σε μοιραίο. Το θετικό είναι πως βρίσκονταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι τα σημάδια του πρώτου ημιχρόνου, αφού υπήρχαν μικρά διαστήματα που έβγαζε ταχύτητα και καλό πάσινγκ γκέιμ. Κυρίως όμως, ήταν άνευρος.

Επιθετικά, ο Παναθηναϊκός όταν ανέβαζε στροφές ήταν καλός. Οι γραμμές του ήταν κοντά. Η συνεργασία του Λέτο με τον Νίνη και κάποιες πάσες από τον Κατσουράνη μαζί με τα σωστά ανεβάσματα των Βύντρα και Σπυρόπουλου κρίνονται θετικά. Το πρόβλημα παρατηρήθηκε στη μεσαία γραμμή αφού ο Μπιάρσμιρ που έπαιζε αμυντικό χαφ δεν μπορούσε να… ανοίξει το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λέτο δημιούργησε ρήγματα και μοίραζε στον Πετρόπουλο ο οποίος κινούνταν πολύ καλά στην περιοχή, αλλά έχανε τις ευκαιρίες. Όταν κουράστηκε ο Νίνης απο δεξιά, ο “Πετρο-γκολ” δεν είχε τόσο καλή τροφοδοσία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Καραγκούνη που γέμιζε συνήθως σωστά με τις γνωστές του σέντρες.

Αμυντικά, υπήρχαν κενά, τα οποία και εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες της Κολωνίας που δοκίμαζαν τα πόδια τους. Αλληλοκάλυψη δεν υπήρχε πάντοτε και ο Φερέιρα φώναζε αρκετά για να είναι πιο συμπαγής η ομάδα. Υπήρχαν όμως στιγμές, κυρίως μετά απο φωνές του Πορτογάλου, που η άμυνα αλλά και η αμυντική λειτουργία γενικότερα ήταν πολύ καλή και δεν άφηνε τους Γερμανούς ούτε καν να πλησιάσουν στην περιοχή. Όταν ο Παναθηναϊκός κατάφερνε και πρέσαρε σωστά, τότε έπαιζε καλύτερα και επιθετικά. Το ομαδικό πνεύμα πάντως, υπάρχει στην ομάδα κι αυτό είναι θετικό.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Τζόρβας (46′ Καρνέζης), Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ (46’Σιμάο), Βύντρα (69′ Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Νίνης (77′ Λέτο), Κατσουράνης (74′ Πλεσί), Μαρίνος (46′ Καραγκούνης), Λέτο, Κλέιτον (46′ Πετρόπουλος).

Πηγή: sport-fm.gr