Με αποβολή από κάθε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα απειλείται ο ΟΦΗ σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί των αξιώσεών του από πολιτικά δικαστήρια. Η γενική διευθύντρια της FIFA για θέματα ομοσπονδιών, Εύα Πασκέ το ξεκαθάρισε σε συνάντηση που είχε σε συνάντησή της με τον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή, παρουσία του Σοφοκλή Πιλάβιου. Δυσαρέσκεια ΕΠΟ για τις πιέσεις προς τον πρόεδρό της να παραστεί εκ νέου στη Βουλή.

Αν και λεπτομέρειες από τις συνομιλίες δεν έγιναν γνωστές, θεωρείται δεδομένο πως για μια ακόμη φορά η κ. Πασκέ κατέστησε σαφές πως σε περίπτωση που ο ΟΦΗ -κατά παράβαση των κανονισμών- συνεχίσει την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια, θα υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Μάλιστα, οι κυρώσεις αυτές είναι πολύ σκληρές και σύμφωνα με αυτές η κρητική ομάδα αποβάλλεται από κάθε εγχώρια διοργάνωση, ακόμη και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Ακόμη ένα θέμα συζήτησης είναι και οι πιέσεις που ασκούνται προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ ώστε να παραστεί σε νέα συζήτηση για το θέμα των αδειοδοτήσεων στη Βουλή. Μάλιστα από την ομοσπονδία έχει ήδη εκφραστεί η δυσαρέσκεια για το θέμα, αφού θεωρείται παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Πηγή: sport-fm.gr