Ας είμαστε ειλικρινείς. Τα ημιτελικά των play-offs της Α1, που αρχίζουν σήμερα με τις αναμετρήσεις Ολυμπιακός-Άρης (17:00) και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:00) αντιμετωπίζονται από όλους, πιθανότατα και από τις ίδιες τις ομάδες, ως «ζέσταμα» εν όψει των τελικών που θα ακολουθήσουν. Για τους μεν «αιώνιους» εν όψει της μάχης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για τους δε Θεσσαλονικείς πριν από τις αναμετρήσεις που θα κρίνουν την τρίτη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας.

Ολυμπιακός-Άρης 17:00 (ΝΕΤ)

Με… φόρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου και πάθος πλέον για το νταμπλ, ο Ολυμπιακός περιμένει την αναμέτρηση με τον Άρη. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος κάθε μέρα εμφανίζεται και σε καλύτερη κατάσταση αφήνοντας πίσω του το πρόβλημα στους προσαγωγούς κι εκτιμάται πως θα είναι πανέτοιμος. Εκτός πλάνων είναι μόνο ο Ράσο Νεστέροβιτς, που αναρρώνει μετά την επέμβαση στον ώμο του στην Ιταλία, αλλά και ο Ματ Νίλσεν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ο Άρης κατέβηκε στην Αθήνα χωρίς τον τραυματία Χρήστο Ταπούτο, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο δανεικός από τον Ολυμπιακό Κώστας Σλούκας.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σώμος, Μπήτης και Πουρσανίδης. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο «Αλεξάνδρειο» (17:00).

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 19:00 (ΝΕΤ)

Η ήττα στον τελικό του Κυπέλλου στενοχώρησε άπαντες στις τάξεις του Παναθηναϊκού, αλλά σήμερα είναι μέρα γιορτής. Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ θα γίνει η ανάρτηση του μπάνερ για την κατάκτηση του έκτου ευρωπαϊκού τίτλου, ενώ έχει στηθεί ένα σόου με λέιζερ και άλλα εφέ προς τέρψιν των φιλάθλων που αναμένεται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΚΑΕ. Άλλωστε θα είναι ουσιαστικά η πρώτη εμφάνιση της ομάδας μπροστά στο κοινό της μετά το θρίαμβο της Βαρκελώνης, καθώς στον τελικό του Κυπέλλου υπήρχε το γνωστό μποϊκοτάζ από τον «Ενιαίο Φορέα». Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, σε αντίθεση με τον Σούλη Μαρκόπουλο, ο οποίος δεν υπολογίζει σε δύο βασικά στελέχη. Ο Ρόουλ Μάρσαλ βρίσκεται στις ΗΠΑ και στο πλευρό της ετοιμόγεννης συζύγου του, ενώ ο Γιώργος Δέδας είναι τραυματίας και θα χάσει και το δεύτερο ματς της σειράς.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Μάνος, Ταβουλαρέας και Ανδρικόπουλος. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο κλειστό της Πυλαίας το Σάββατο (19:15).

Πηγή: sport-fm.gr