Το «ok» της Σεβίλλης, ότι η ΑΕΚ θα έχει τον πρώτο λόγο για τους δανεικούς που θα δώσουν οι Ανδαλουσιάνοι το καλοκαίρι, έχει εξασφαλίσει ο Μανόλο Χιμένεθ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της SportDay!

Στο προηγούμενο ταξίδι του στην Ισπανία, ο 47χρονος τεχνικός είχε δουλέψει για λογαριασμό της Ένωσης, ωστόσο, δεν είχε πάει στην πατρίδα του για να μιλήσει με τη Μάλαγα, όπως είχε αναφερθεί σε μερίδα του Τύπου…

Σκοπός του ταξιδιού του, όπως αποκαλύπτει η «SD», ήταν να μιλήσει με την πρώην ομάδα του… για τη νυν!

Ο Χιμένεθ, λοιπόν, φέρεται να ζήτησε και το κυριότερο, να εξασφάλισε, τη θετική απάντηση της Σεβίλλης, για να έχει αυτός -εάν κι εφόσον μείνει στην ΑΕΚ μετά το καλοκαίρι- τον πρώτο λόγο στους δανεικούς που θα δώσει το καλοκαίρι.

Οι δανεικοί, φυσικά, δεν είναι και η πιο… ενδεδειγμένη λύση για να «χτίσεις» ομάδα, αλλά δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, δεν θα… χαλούσε την ΑΕΚ αν μπορούσε να έχει 2-3 παίκτες από τη Σεβίλλη, έστω και για ένα χρόνο.

Ο Χιμένεθ, μάλιστα, έχει ξεχωρίσει συγκεκριμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και όπως έχει αποκαλύψει η «SD», εξακολουθεί να έχει στην κορυφή της λίστας τον στόπερ Χουάν Καλά (ολοκληρώνεται ο δανεισμός του στην Καρταγένα) και τον Χοσέ Μπερνάρντο (ανανέωσε για τρία χρόνια και προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα).

Τον χειμώνα τον είχαν απασχολήσει και άλλοι παίκτες της πρώτης (οι μεσοεπιθετικοί Χοσέ Κάρλος, Λαουτάρο Ακόστα και ο αριστερός μπακ Αντόνιο Λούνα) και της δεύτερης (το «δεκάρι» της, Ούγκο Ροντρίγκεθ) ομάδας.

Ο Χοσέ Κάρλος παραχωρήθηκε δανεικός, αλλά η Σεβίλλη επέλεξε την Καρταγένα, ενώ ο Λούνα κατέληξε στην Αλμερία.

Μετά τις συζητήσεις που έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ με τους ιθύνοντες της πρώην ομάδας του, με τους οποίους έχει εξαιρετικές σχέσεις, εξασφάλισε την προτεραιότητα του «Δικεφάλου» στους δανεισμούς της νέας σεζόν…

Προτεραιότητα… με μία προϋπόθεση: Να μείνει ο Χιμένεθ…

Από εκεί και πέρα, έντονα επικρίνεται από χθες η απόφαση του 47χρονου τεχνικού να πάρει άδεια από τη διοίκηση για να φύγει μία μέρα νωρίτερα από τους παίκτες. Η απουσία του από τη σημερινή προπόνηση, παραμονές του τελικού Κυπέλλου, δεν έμεινε ασχολίαστη, καθώς σε μία περίοδο που η ομάδα προετοιμάζεται να… σηκώσει κούπα μετά από τόσα χρόνια, θεωρείται άστοχη η επιλογή του Χιμένεθ να επισκεφτεί την πατρίδα του μία μέρα νωρίτερα, αν και από την Ένωση προέκυπτε ότι αυτό συνέβη για προσωπικούς λόγους

Πηγή: sport-fm.gr