Η ανησυχία του Βαλβέρδε πριν το ραντεβού της Πέμπτης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν ουσιαστικά μία. Την απόφασή του την είχε πάρει εδώ και μέρες και το οικογενειακό πρόβλημα είχε ξεπεραστεί.

Τι περίμενε να ακούσει; Τρεις λέξεις! Γεμάτες ουσία από το στόμα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Λέξεις που ξέρει πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα ακολουθήσει πιστά και την νέα σεζόν. «Εσύ είσαι το αφεντικό»! Αυτό ήθελε να ακούσει από τον Μαρινάκη ο Βαλβέρδε και αυτό άκουσε κατά την δίωρη συνάντησή τους στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του προέδρου του Ολυμπιακού.

Γιατί όπου και αν έχει δουλέψει ο Βαλβέρδε θέλει πάντα να κάνει την δουλειά του με τους δικούς του όρους και να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Πόσο μάλιστα όταν είναι απόλυτα επιτυχημένος σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

Ο Βαλβέρδε δεν πήγε στο ραντεβού για να μασήσει τα λόγια του ή να παίξει “πόκερ” με τον Μαρινάκη. Με το που είδε τον Μαρινάκη του είπε ξεκάθαρα: «Σου είχα πει πρόεδρε πως ότι έχω να πω θα το πω πρώτα σε εσένα. Για αυτό και τόσες μέρες δεν απαντούσα ξεκάθαρα στους δημοσιογράφους. Εγώ θέλω να μείνω. Δεν υπάρχει θέμα από την πλευρά μου. Θέλω όμως ένα πράγμα και μόνο από εσένα να ξέρω. Διαβάζω και ακούω συχνά ονόματα παικτών, ότι είναι κλεισμένοι από τον Ολυμπιακό και εγώ δεν γνωρίζω τίποτα. Εγώ θέλω να είμαι το αφεντικό»του είπε ο Βαλβέρδε και ο Μαρινάκης χαμογελώντας του ξεκαθάρισε.

«Όταν ήρθες το καλοκαίρι είπα δημόσια ότι είσαι το αφεντικό στο Ρέντη, και το τήρησα. Ο προπονητής κάνει κουμάντο. Εσύ είσαι το αφεντικό, Ερνέστο».

Αυτό ήταν. Εκεί είχαν τελειώσει όλα θετικά. Για τα διαδικαστικά του συμβολαίου του Βαλβέρδε ασχολήθηκαν οι Ιμπάνιεθ και Βρέντζος και ο Μαρινάκης με τον Βαλβέρδε μπήκαν στο “ζουμί”.

Οι μεταγραφές…

Ο Βαλβέρδε περιμένει πως και πως το Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρει πως πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα σημαντικά για να μπορέσει και το πρωτάθλημα να ξαναπάρει και στο Τσάμπιονς Λιγκ να διακριθεί. Χρειάζεται μεταγραφές ο Ολυμπιακός και αρκετές μάλιστα.

Μπράβο, Ζαϊρί, Γ. Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ αναμένεται να ακολουθήσουν τον δρόμο που άνοιξε ο Ντουντού. Ο Τοροσίδης μετά τους Αβραάμ, Μιραλάς και Πάρντο ουσιαστικά συμφώνησε με τον Μαρινάκη για αναπροσαρμογή και καλύτερους οικονομικούς όρους στο νέο του συμβόλαιο.

Το συμβόλαιο των δύο χρόνων του Τζιμπούρ θα ενεργοποιηθεί, ενώ ο Πάντελιτς θα μείνει εκτός και αν φτάσει καλή πρόταση στον Ολυμπιακό για την πώλησή του. Τι χρειάζεται τώρα; Πάμε από την αρχή.

Τερματοφύλακας. Ο Βαλβέρδε δεν θέλει τον Οτσόα γιατί δεν έχει παίξει στην Ευρώπη. Προτιμά Ευρωπαίο τερματοφύλακα. Και στην Ισπανία έχει επιλογές και θα προτείνει λύσεις. Υπάρχει και λύση από την Ελλάδα. Μια ξένου πορτιέρο. Πάνω από όλα όμως υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη του Βαλβέρδε για τον Πάρντο.

Πάμε παρακάτω στα πιο καλά…

Στόπερ. Ο Παπασταθόπουλος είναι ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού. Ιδανικός για πολλούς λόγους. Για αριστερό μπακ, ένας ακόμη Έλληνας. Ο Τζαβέλλας ο νο1 στόχος. Δύσκολη περίπτωση αλλά εφικτή με σύμμαχο τον παίκτη.

Στα χαφ. Ο ένας που θα κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός θα είναι ο Σάντσες. Ο άλλος θα έρθει λογικά από την Ισπανία. Υπάρχει χρόνος όμως. Θέλει και νέο Ιμπαγάσα. Υπάρχουν προτάσεις αρκετών παικτών, θα προτείνει και ο Μασία. Και μια και λέμε για τον Μασία, ο Βαλβέρδε είπε στον Μαρινάκη πως δεν έχει πρόβλημα με τον τεχνικό διευθυντή. Αρκεί αυτός να παίρνει την τελική απόφαση για την μεταγραφή και όχι ο Μασία. Και πήρε και εκεί το “οκ” του προέδρου.

Επιστρέφουμε. Στα άκρα, με τους Ρόμενταλ και Ζαϊρί να φεύγουν και τον Χαβίτο να έρχεται, ο Βαλβέρδε έχει δύο πλάνα. Ή τον Μιραλάς που έπαιξε και εκεί με επιτυχία ή μεταγραφή. Ή τον Αμπντούν που έχει δώσε θετική εισήγηση.

Στην επίθεση τώρα. Ο Ισπανός θέλει βασικό επιθετικό. Στράικερ με 10-15 γκολ την χρονιά εξασφαλισμένα. Ο Μήτρογλου δύσκολα θα επιστρέψει και αν αυτό γίνει θα περάσει πρώτα από “εξετάσεις”. Οι Έλληνες τώρα, τα ταλέντα δηλαδή. Φορτούνης το πιο πιθανό, παίζεται η δυάδα Γεωργιάδης-Ανάκογλου.

Μαρινάκης και Βαλβέρδε πλέον δεν βιάζονται. Φτιάχνουν το παζλ του νέου Ολυμπιακού με προσοχή και προχωράνε. Τώρα θα γιορτάσουν όλοι ενωμένοι στην φιέστα της Κυριακής, θα χαλαρώσουν στις γιορτές του Πάσχα και με την επιστροφή θα τα ξαναπούν από κοντά. Ίσως στο ενδιάμεσο να έχουμε την πρώτη μεταγραφή. Τα καλύτερα έρχονται…

πηγή: katimagiko