Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός απέκτησε το πρώτο αστέρι στη φανέλα του. Από την ημέρα που οι «πράσινοι» επικράτησαν 67-66 της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Final 4 του Παρισιού και κατακτούσαν το πρώτο τρόπαιο κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για την Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, του Ντομινίκ Ουίλκινς, του Στόγιαν Βράνκοβιτς, του Φραγκίσκου Αλβέρτη, του Νίκου Οικονόμου, του Τζον Κόρφα και του Παναγιώτη Γιαννάκη, στον ημιτελικό είχε νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 81-71 και στον τελικό, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς, νίκησαν με 67-66 την Μπαρτσελόνα και στέφθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα του μεγάλου τελικού θα μείνουν για χρόνια χαραγμένα στο μυαλό των οπαδών του «τριφυλλιού». Η μπάλα ήταν στα χέρια του Παναγιώτη Γιαννάκη, όταν έχασε την ισορροπία του και την κατοχή της, με συνέπεια οι Καταλανοί να βγουν στον αιφνιδιασμό και να έχουν τη χρυσή ευκαιρία για το καλάθι της νίκης. Το χρονόμετρο είχε κολλήσει στα 4,9 δευτερόλεπτα, όμως ο από μηχανής Θεός Στόγιαν Βράνκοβιτς καταδίωξε τον Μοντέρο και με τάπα χάρισε τη νίκη στην ελληνική ομάδα.

Θυμηθείτε τα 20 τελευταία δευτερόλεπτα του τελικού:

Πηγή: sport-fm.gr