Επάξια στάθηκε για ένα ημίχρονο ο Άρης απέναντι στην Μπενφίκα. Οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν το γκολ του Αιμάρ με τον Τσέζαρεκ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές του Έκτορ Κούπερ έδωσαν το δικαίωμα στους Πορτογάλους να πετύχουν άλλα τρία γκολ. Πολύ καλός για ένα ημίχρονο ήταν ο Άρης στο φιλικό παιχνίδι με την Μπενφίκα στην Νιόν της Ελβετίας. Οι «κίτρινοι» παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 17ο λεπτό με τον Αϊμάρ ισοφάρισαν στο 25’ ενώ έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν προβάδισμά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κίτρινοι» δεν βγήκαν στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να δεχθούν τρία γκολ.

Χωρίς δύο, αλλά με κόσμο

Οι «κίτρινοι» που αγωνίστηκαν δίχως τους τραυματίες Πρίττα και Τσεσνάουσκις, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στο πρώτο μέρος και το τελευταίο που κρατούν από ένα φιλικό παιχνίδι είναι το αποτέλεσμα. Το παρών έδωσαν και λίγοι φίλοι του Άρη που ταξίδεψαν για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Προβάδισμα οι Πορτογάλοι

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε για τους Θεσσαλονικείς μόλις στο 2΄ύστερα από σέντρα του Κόκε από τα δεξιά, ο Χαβίτο πιάνει σουτ στην κίνηση λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 17΄ είχαμε το γκολ για τους αετούς της Λισσαβόνας. Εκτέλεση φάουλ του Αιμάρ, η μπάλα χτυπάει στους αμυντικούς αλλάζει πορεία και καταλήγει στα δίχτυα του Σηφάκη για το 0-1.

Γκολ και ευκαιρίες

Στο 25΄ ήρθε η ισοφάριση για τους «κίτρινους» μετά από σέντρα του Χαβίτο, ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ με πλασέ στην κίνηση το 1-1. Οι Θεσσαλονικείς είχαν άλλες δύο ευκαιρίες να πάρουν το προβάδισμά στο σκορ. Στο 27΄ ο Κάλβο σύγκλινε προς την περιοχή και έκανε το σουτ με τον Ρομπέρτo να αποκρούει με δυσκολία. Στο 39΄ ο Ναφτί ξεπερνάει τρεις αντιπάλους όμως μόνος απέναντι από τον Ρομπέρτο, θα νικηθεί από τον γκολκίπερ της Μπενφίκα.

Τα λάθη και οι αλλαγές

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κούπερ έκαναν πολλά λάθη ένα από αυτά στο 52΄ μετά από λάθος απομάκρυνση του Μίσελ, ο Σαβιόλα βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με καλό πλασέ έκανε το 1-2 για τους Πορτογάλους. Δεύτερο τυχερό γκολ για τους Πορτογάλους και το τρίτο που σημειώνουν οι Ίβηρες στο 64΄ μετά από φάουλ του Άλαν Κάρντετς, η μπάλα βρήκε στο τείχος άλλαξε πορεία και έγινε το 1-3.

Το τελικό 4-1 σημειώθηκε στο 84΄ ο Ουέλτον πέρασε τους Βανγκέλι και Οριόλ έκανε την παράλληλη σέντρα στον Χάρα και ο τελευταίος με πλασέ έκανε το 1-4.

Πηγή: gazzetta.gr