Δεδομένη βλέπει την επιστροφή του στην Ισπανία ο Μανόλο Χιμένεθ και -μάλιστα- σύντομα όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «AS». Ο τεχνικός της ΑΕΚ παραδέχθηκε πως δέχθηκε πρόταση από την Έρκουλες ενώ πρόσθεσε: «Ιστορικά η ΑΕΚ είναι η τρίτη ομάδα στην Ελλάδα», τόνισε και την παρομοίασε με την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Βαλένθια και την Σεβίλλη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξή του στην Ισπανική εφημερίδα, «AS»:

-Οι εντυπώσεις του από την πρώτη του χρονιά που δουλεύει εκτός Ισπανίας:
«Είναι πολύ καλές. Μου πήρε χρόνο να πάρω την απόφαση μετά από το διάστημα που ήμουν στην Σεβίλλη, αλλά η ΑΕΚ ήρθε και έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να με πείσει. Μου έδειξε εμπιστοσύνη και πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος»

-Για τον τελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο:
«Όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που παίζουμε στον τελικό και έχουμε την πιθανότητα κατάκτησής του. Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να παλεύεις για να κατακτήσεις έναν τίτλο μαζί με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Είναι σαν την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία και το γεγονός ότι φτάσαμε στον τελικό είναι μία μια μεγάλη επιτυχία ένα όνειρο για την ομάδα μου.
Η ΑΕΚ είναι ιστορικά, η τρίτη ομάδα στην Ελλάδα, όπως και οι Ατλέτικο, Σεβίλλη, Βαλένθια για το ισπανικό πρωτάθλημα. Έτσι η κατάκτηση ενός τίτλου είναι η επισφράγιση μιας μεγάλης προσπάθειας».

-Περιμένατε να φτάσετε εκεί όταν αναλαμβάνατε την ομάδα;
«Αυτή τη σεζόν, κύριος σκοπός μας ήταν να κατακτήσουμε την τρίτη θέση. Έτσι μέσω των πλέι-οφ να προσπαθήσουμε να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν. Δεν είναι εύκολο καθώς έχουμε να ανταγωνιστούμε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Ο τελικός Κυπέλλου είναι μια επιβράβευση και παρά το γεγονός ότι ο Ατρόμητος φαίνεται εύκολος αντίπαλος εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι».

-Ποιες είναι οι μεγάλες διαφορές μεταξύ ισπανικού και ελληνικού ποδοσφαίρου:
«Το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι περισσότερο τεχνικό και γρήγορο. Εδώ παίζει ρόλο η δύναμη».

-Την Κυριακή γνωρίσατε την ήττα 6-0 από τον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε. Μιλήσατε;
«Φυσικά. Είμαστε φίλοι και του έδωσα συγχαρητήρια μετά το παιχνίδι. Αυτός με παρότρυνε να ζήσω αυτή την εμπειρία στην Ελλάδα και του είμαι ευγνώμων για αυτό»

-Αληθεύει ότι δεχθήκαμε πρόταση από την Έρκουλες;
«Ναι είναι αλήθεια και δεν είναι η μόνη ομάδα που έχει εκφράσει ενδιαφέρον. Βέβαια, έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ και είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου».

-Θα σας δούμε σύντομα να επιστρέφετε στην Ισπανία:
«Σίγουρα»…

Πηγή: sport-fm.gr