Ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή που πήγε στον Ολυμπιακό ήταν στον Ραφίκ Τζεμπούρ το γεγονός ότι πρέπει να τερματίσουν πρώτοι οι «ερυθρόλευκοι» και να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Μιλώντας στην αλγερινή εφημερίδα «Buteur», ο επιθετικός του Ολυμπιακού τόνισε, συγκρίνοντας την ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό: «Είναι δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους, αν και η ΑΕΚ στο ξεκίνημα στόχευε θεωρητικά στον τίτλο. Στον Ολυμπιακό τα πράγματα ήταν ξεκαθαρισμένα από την αρχή. Όταν πήγα στην ομάδα έπρεπε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση για να εξασφαλίσουμε τον τίτλο».

Αναφερόμενος στο Champions League, πρόσθεσε: «Πάντα έλεγα ότι το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί την προτεραιότητά μου ως ποδοσφαιριστής. Κάθε παίκτης ονειρεύεται να παίξει σ’ αυτή τη διοργάνωση. Είναι ουσιαστικά ένα Μουντιάλ των συλλόγων. Από την πρώτη στιγμή σκεφτόμουν την επόμενη χρονιά, να παίξω με τον Ολυμπιακό στο Champions League».

Ερωτηθείς για την εθνική Αλγερίας, απάντησε: «Ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Έχουμε ένα κοινό παγκόσμιας κλάσης και είναι πάντα κοντά μας».

Έφυγε «γεμάτος» ο σκάουτερ της Βέρντερ Βρέμης

Για να παρακολουθήσει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ήρθε στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ ο Αντρέας Στσόμερ και έφυγε με ένα μπλοκάκι γεμάτο σημειώσεις. Ο σκάουτερ της Βέρντερ Βρέμης ξεχώρισε, σύμφωνα με την Sportday, το Ραφίκ Τζεμπούρ, με αποτέλεσμα να σημειωθεί από τον Γερμανό. Για τον Αλγερινό ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Γαλατασαράι, αν και δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει την παρούσα χρονική στιγμή από την Ελλάδα, ειδικά από τη στιγμή που πήρε το πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό, θα παίξει στο Champions League την επόμενη σεζόν και προορίζεται για βασικός από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ξεκαθαρίζει του τερματοφύλακα

Τις προσεχείς ημέρες (πιθανότατα σήμερα ή αύριο) θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ο Ούρκο Πάρντο. Αφού ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία με τον Βέλγο τερματοφύλακα, κατόπιν θα αποφασιστεί ποιον θα αντικαταστήσει τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος αποχωρεί το καλοκαίρι. Πρώτος στόχος εξακολουθεί να παραμένει ο Οτσόα, με τον Πενετό να ακολουθεί, ως λύσεις από το εξωτερικό. Από την Ελλάδα οι στόχοι είναι επίσης γνωστοί. Μάχο και Γιακούποβιτς, από Πανιώνιο και Ολυμπιακό Βόλου είναι πιο ψηλά στη λίστα από τους υπόλοιπους, με τους Ντεγκρά και Κωνσταντόπουλο να είναι επίσης στα υπ’όψιν.

Πηγή: sport-fm.gr