Η οικογένεια Νικολαΐδη συνεχίζει να κυριαρχεί στον χώρο του τάε κβον ντο. Υπό το βλέμμα του Αλέξανδρου, ο Ανέστης κατέκτησε τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, που διεξήχθη στη Μίκρα.

Παρότι άλλαξε κατηγορία και αγωνίζεται πλέον στα -80 κιλά, ο πρωταθλητής του Μ. Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και να πάρει την πρώτη θέση, νικώντας στον τελικό τον περσινό πρωταθλητή, Νίκο Τζέλλο.

Περήφανος για τον αδελφό του δήλωσε ο δυο φορές «ασημένιος» Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος, ο οποίος αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αλλά θα το κάνει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ελπίζοντας ότι το «παρών» στη βρετανική πρωτεύουσα θα δώσει και ο Ανέστης.

«Νομίζω ότι η θέση που κατέκτησε τα λέει όλα. Ο Ανέστης πέρασε μία μεταβατική χρονιά. Άλλαξε κατηγορία, πιέστηκε να πάρει κιλά, αλλά δικαιώθηκε. Είμαι πολύ περήφανος και ευχαριστημένος από την κατάκτηση της κορυφής από τον αδελφό μου, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι πήρε προβάδισμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012», σχολίασε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Η συμμετοχή και των δυο μας στους Ολυμπιακούς είναι ένα ιδανικό όνειρο. Για μένα θα είναι ένα όνειρο τερματισμού καριέρας, ενώ για τον Ανέστη θα είναι όνειρο παρθενικής εμφάνισης σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, είναι ένα όνειρο του πατέρα μου, αλλά και του προπονητή μου, Κώστα Τζιδημόπουλου, να μας δουν μαζί στους Ολυμπιακούς Αγώνες να διεκδικούμε μία θέση στο βάθρο».

Στις υπόλοιπες κατηγορίες ξεχώρισε η παρουσία της Έλλης Μυστακίδου, η οποία έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κατακτώντας τον τίτλο στα -67 κιλά, ενώ στα +73 κιλά η Κυριακή Κούβαρη επέστρεψε… στο θρόνο της, μετά τη δεύτερη θέση στην περσινή διοργάνωση.

πηγή: gazzetta