Να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League, η διακοπή του οποίου είναι πιο πιθανή από ποτέ, ζήτησε ο ΕΣΑΚΕ σε συνάντηση που είχαν οι Μιχάλης Μελής και Ευθύμης Ρεντζιάς με τον Γιάννη Βρούτση.
Ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής της λίγκας συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού και επανέλαβαν πως πάγια θέση του ΕΣΑΚΕ είναι η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Κάτι που θα συμβεί, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Γιάννης Βρούτσης, μόνο αν παραστούν στη συνάντηση της Τετάρτης (4/6) οι ιδιοκτήτες και των δύο ομάδων.
Η θέση του ΕΣΑΚΕ για το θέμα είναι η εξής: «Πάγια θέση της Stoiximan GBL είναι οι αναμετρήσεις να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους με πρωταγωνιστές τους αθλητές και τους προπονητές και όχι στις δικαστικές αίθουσες ή τις αίθουσες των συμβουλίων. Σεβόμενοι πάντα τους νόμους, την ασφάλεια των φιλάθλων και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Stoiximan GBL Μιχάλης Μελής και ο Γενικός Διευθυντής της Λίγκας Ευθύμης Ρεντζιάς συναντήθηκαν με τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση όπου του εξέφρασαν την επιθυμία του Διοικητικού Συμβουλίου και των ομάδων της Stoiximan GBL να συνεχιστούν οι τελικοί και να ολοκληρωθεί ομαλά το Πρωτάθλημα. Παράλληλα, ανέλυσαν όλα τα δεδομένα και τα προβλήματα που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής».