Λίγες μόλις ώρες πριν το «ντέρμπι του Βορρά» και ο επιθετικός του Άρη Ντάνιελ Τσέζαρεκ, δίνει το σύνθημα για νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Μιλώντας στο sport-fm.gr, ο Κροάτης υπενθυμίζει την καλή παράδοση που έχει κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά», τονίζει την… ανάγκη της ομάδας του να πάρει το «τρίποντο» στο σημερινό ντέρμπι και εξηγεί γιατί γουστάρει να αγωνίζεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Το 2004 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ακράτητου. Την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στο Αιγάλεω και από το 2007 μέχρι και το 2010 αποτέλεσε το «βαρύ πυροβολικό» του Αστέρα Τρίπολης στην επίθεση, με αρκετά και σημαντικά τέρματα. Από το αυτό το καλοκαίρι ανήκει στον Άρη. Τα πέντε γκολ που έχει πετύχει ως τώρα -σε όλες τις διοργανώσεις- σαφώς και δεν είναι ενδεικτικά της αξίας του. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρει τα πάνω του και να δώσει μια σπουδαία -από κάθε άποψη- νίκη στους «κίτρινους». «Έχω καλό προαίσθημα. Με όποια ομάδα και εάν έχω παίξει τα τελευταία χρόνια κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν χάνω. Τα περισσότερα αποτελέσματα είναι θετικά».

Στον πρώτο γύρο, ο Άρης νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παίρνοντας, τότε, μια σπουδαία νίκη γοήτρου. Τα τελευταία, όμως ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Σούπερ Λίγκα, καθιστούν επιτακτική τη νίκη για τους παίκτες του Γιάννη Μιχαλήτσου, ώστε να μπουν ξανά σε τροχιά play-off. «Ειδικά σε ένα ντέρμπι, ο επιθετικός πρέπει να έχει καθαρό μυαλό, κρύο αίμα και αν του δοθεί η ευκαιρία να την αξιοποιήσει. Μακάρι να σκοράρω, αλλά δεν έχει σημασία ποιος θα βάλει το γκολ, πρέπει απλά να κερδίσουμε».

Ο Άρης της Ευρώπης και των εκθαμβωτικών εμφανίσεων στο Europa League, είναι αλήθεια πως δεν ήταν το ίδιο… συνεπής στις εντός των συνόρων υποχρεώσεις του. Βέβαια, σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι συχνοί τραυματισμοί από την αρχή της σεζόν και η καθυστέρηση των μεταγραφικών κινήσεων της ομάδας, λόγω της ασυνεννοησίας σε αυτόν τον τομέα με τον Κούπερ, ένας λόγος μάλιστα για τον οποίο αποτέλεσε παρελθόν ο Αργεντινός τεχνικός. «Όλη τη σεζόν, είχαμε συνεχώς απουσίες. Σπάνια ήμασταν πλήρεις. Πιστεύω ότι αυτοί οι παίκτες που επέστρεψαν από τραυματισμούς και εκείνοι που αποκτήθηκαν το Γενάρη θα μας βοηθήσουν να τα πάμε καλύτερα στη συνέχεια».

Ένα από τα στοιχεία που κάνει τον Άρη να ξεχωρίζει, είναι οι οπαδοί του. Παθιασμένοι, απαιτητικοί και ενίοτε γκρινιάρηδες αλλά πάντοτε κοντά στην ομάδα με τον Θεό του Πολέμου στη φανέλα. «Είναι πραγματικά απίστευτοι. Γουστάρω να παίζω στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Όπως πάντα, έτσι και την Κυριακή θα είναι όλοι δίπλα μας και θα μας δώσουν δύναμη για να φτάσουμε στη νίκη. Την έχουμε ανάγκη όλοι μας».