Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας η «σάρωση» της OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα.

Το γήπεδο ελέγχθηκε εξονυχιστικά από Υπηρεσίες της Ασφάλειας και πυροτεχνουργούς των ΤΕΕΜ με σκύλους Κ-9 και στην τελευταία σύσκεψη αποφασίστηκαν οι τελευταίες «πινελιές» των μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει σωματικός έλεγχος και έλεγχος εισιτηρίου και ταυτότητας την ημέρα του αγώνα πριν την είσοδο στους συρμούς του ΗΣΑΠ, αλλά και έξω από το γήπεδο.

Τα εισιτήρια έχουν πάνω τους ειδικό γραμμωτό κώδικα που δεν αντιγράφεται.

Όποιος θα μπαίνει στο γήπεδο θα το κάνει μόνο με διαπίστευση από ΟΥΕΦΑ, η οποία σκανάρεται ηλεκτρονικά, ενώ με την ίδια διαδικασία θα γίνει και για τους αστυνομικούς.

Επίσης, θα υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις εκτός αλλά και εντός γηπέδου έτοιμες να παρέμβουν ακόμη κι αν πέσει και μία φωτοβολίδα.

Ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και ταράτσες, ενώ στελέχη της ΕΚΑΜ θα βρίσκονται κι εντός γηπέδου, ενώ έλεγχος έγινε και από εναέρια μέσα και αποφασίστηκε που θα στηθούν τα antidrones.

Τέλος, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται νοσοκομεία της Αθήνας για να υποδεχθούν μεγάλο αριθμό ατόμων, αν χρειαστεί, ενώ εντός του γηπέδου έτοιμοι να δράσουν 120 διασώστες.