Η Άστον Βίλα, η οποία απέκλεισε τη Λιλ στα πέναλτι, και η Φιορεντίνα που απέκλεισε τη Βικτόρια Πλζεν στην παράταση είναι οι πρώτες δύο ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στους ημιτελικούς του Europa Conference League και περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους τους.

Στη Φλωρεντία η Φιορεντίνα υποδέχθηκε τη Βικτόρια Πλζεν στη ρεβάνς του 0-0 στην Τσεχία και είχε δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, ένα κάθετο και ένα οριζόντιο, με τους Μπελότι και Κουαμέ. Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, με τα αριθμητικά δεδομένα να αλλάζουν στο 67′, όταν η Βικτόρια έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολές του Καντού.

Οι Τσέχοι αμύνθηκαν και κράτησαν το 0-0 ως το τέλος της κανονικής διάρκειας, στην παράταση όμως οι Ιταλοί καθάρισαν τη νίκη και κατ’ επέκταση την πρόκριση: 1-0 στο 92′ ο Γκονζάλες, 2-0 στο 108′ ο Μπιράγκι και η Φιορεντίνα πέρασε στους «4» και περιμένει ΠΑΟΚ ή Κλαμπ Μπριζ.

Στα πέναλτι πέρασε η Άστον Βίλα

Στο άλλο παιχνίδι που γινόταν την ίδια ώρα, η Λιλ υποδέχθηκε την Άστον Βίλα στη ρεβάνς της ήττας της με 2-1 και επικράτησε με το ίδιο σκορ. Οι Γάλλοι άνοιξαν το σκορ στο 15′ με τον Γιαζίτσι και έκαναν το 2-0 στο 68′ με τον Αντρέ, οι Άγγλοι όμως μείωσαν σε 2-1 στο 87′ με τον Κας και έστειλαν το ματς στην παράταση, όπου δεν μπήκε κάποιο γκολ.

Τα πάντα, επομένως, κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι και εκεί έκανε τη διαφορά ο τερματοφύλακας Μαρτίνες αποκρούοντας δύο εκτελέσεις, με την Άστον Βίλα να επικρατεί με 4-3 και να περιμένει Ολυμπιακό ή Φενέρμπαχτσε στους «4».