Ο ΠΑΟΚ μπήκε στα play off της Stoiximan Super League ως πρωτοπόρος αλλά μετά το πέρας της 1ης αγωνιστικής έπεσε στη 2η θέση και στο -2 από την ΑΕΚ και ο λόγος είναι η εντός έδρας ήττα του με 0-1 από τον Άρη, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μετά το γκολ του Μορόν στο 31ο λεπτό.

Οι Ασπρόμαυροι ήξεραν ότι μόνο με νίκη θα παρέμεναν στην κορυφή και πήραν από την αρχή του αγώνα την κατοχή της μπάλας, με την πρώτη τους τελική προσπάθεια να έρχεται στο 6′ με το σουτ του Ζίβκοβιτς εντός περιοχής που έφυγε ψηλά άουτ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε και διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως αυτό να οδηγεί κάπου.

Το ντέρμπι δεν είχε καλό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να είναι ανούσιοι και τους φιλοξενούμενους, από την άλλη πλευρά, να αμύνονται σωστά και να καταφέρνουν τελικά να σκοράρουν στην πρώτη τους φάση! Στο 31′ ο Κεντζιόρα έκανε λάθος πάσα και ο Σαβέριο πήρε τη μπάλα και γύρισε για τον Μορόν, ο οποίος με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 0-1.

Ο σκόρερ των Κίτρινων βγήκε με την έναρξη της επανάληψης, λόγω ενοχλήσεων, αφήνοντας τη θέση του στον Ανσαριφάρντ, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να έχει ευκαιρία στο 56′ με την ατομική ενέργεια και το πλασέ του Σαβέριο αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά των Ασπρόμαυρων να απειλήσουν με το διαγώνιο σουτ του Μουργκ και από εκεί και πέρα… τίποτα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός, δεν θύμιζε την ομάδα των προηγούμενων αγώνων και ουσιαστικά δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να πείσει ότι μπορεί να αποφύγει την ήττα, με τον Άρη από την άλλη πλευρά να κρατάει εύκολα το προβάδισμα και να έχει και δοκάρι στο 81′ έπειτα από σουτ του Σουλεϊμάνοφ που κόντραρε στον Κουλιεράκη.

Τελικό αποτέλεσμα 0-1, επομένως, στην Τούμπα, με τους Ασπρόμαυρους να πέφτουν στη 2η θέση και τους Κίτρινους να τονώνουν την ψυχολογία τους έχοντας στο μυαλό τους τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Koτάρσκι, Ότο (71′ Ντεσπόντοφ), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μάρκος Αντόνιο (59′ Σβαμπ), Μεϊτέ (78′ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59′ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον (71′ Τζίμας).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (76′ Βέλεθ), Βερστράτε, Νταρίντα (94′ Φεράρι), Σαβέριο (76′ Σαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (89′ Φετφατζίδης), Μορόν (46′ Ανσαριφάρντ).