Ο Αχιλλέας Μπέος κατέθεσε σήμερα στην εκδίκαση της υπόθεσης για τον χαρακτηρισμό «μαϊμού» που χρησιμοποίησε απευθυνόμενος στον Ανδρέα Τετέι στον αγώνα Κηφισιά-Βόλος. Υποστήριξε πως δεν είχε ρατσιστική χροιά η χρήση της λέξης, ενώ κάλεσε τον 22χρονο να ζητήσει συγγνώμη.

«Θέλω να μπείτε στην ουσία. Πρέπει να ξέρετε με τι άνθρωπο μιλάτε. Δεν θα μακρηγορήσω. Ως μετανάστης στις ΗΠΑ συνεργάστηκα με κάθε είδους εθνικότητα και χρώματα. Το 2011 βίωσα τη μεγαλύτερη αδικία που έχει υποστεί άνθρωπος. Λόγω μνημονίων πολιτικοί απατεώνες χρησιμοποίησαν επίορκους στις φυλακές και μπήκα φυλακή. Για να μπερδέψουν τον κόσμο. Η συνέχεια γνωστή, αθωώθηκα πανηγυρικά».

«Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό που είπα δεν είχε σχέση με εθνικότητες και χρώματα. Διαμαρτυρήθηκα. “Ρε τι σφυρίζεις, μαϊμού, φάουλ, μόνος του πέφτει δεν τον ακουμπάνε”. Ειπώθηκε με την έννοια του κάλπικου και πήγε προς τον διαιτητή. Να μου πείτε από πού προκύπτει ότι είναι ρατσιστικό; Φέρτε επιστήμονες γλωσσολόγους. Μερικά δημοσιογραφικά σκουπίδια για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα και με γνωστές πρακτικές το χρησιμοποίησαν. Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αλλάξουν αυτά. Δεν λέω ότι δεν είπα τη λέξη μαϊμού», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο κύριος Τετέι! Πρόσφατα ο αρχηγός της Εθνικής, ο Μπακασέτας ζήτησε δημόσια συγγνώμη, λέγοντας ότι σε έναν αγώνα υπάρχει ένταση. Ο Τετέι θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, υποτιμά την αξιοπιστία του. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του προσπάθησαν να το πουλήσουν ως ρατσιστικό στην κοινή γνώμη. Δεν εξυπηρετούν τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία, το αντίθετο κάνουν αυτές οι πρακτικές. Στιγμάτισαν έναν επιχειρηματία, πρόεδρο και δήμαρχο. Εμείς οι απλοί πολίτες έχουμε εναποθέσει την τελευταία μας ελπίδα σε εσάς και τους δικαστικούς λειτουργούς. Δεν θα πάω στα νομικά θέματα. Στην πρόσφατη απολογία μου πριν μια εβδομάδα, για το φύλλο αγώνα, είπα ότι όντως τα είπα. Δεν είμαι ρατσιστής, δεν απευθύνθηκα στον Τετέι!».

Ερωτηθείς από την έδρα σε τι απόσταση ήταν ο διαιτητής απάντησε: «Δεν είχαμε τη μεζούρα να μετρήσουμε. Ήταν περίπου στα 10 μέτρα. Δεν είναι στην ίδια ευθεία. Σε μια ένταση στιγμής είναι δύσκολο να ξέρεις λεπτομέρειες. Δεν είναι 20 μέτρα, πολύ κοντινή. Όπως σηκώνομαι. Στα πέντε μου παιδιά, δεν γύρισα καν να κοιτάξω τον Τετέι. Απευθύνθηκα στον διαιτητή».