Με γκολ των Ροσέρο και Κόντε στο πρώτο 20λεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στον ΟΦΗ και έδειχνε έτοιμος να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη για τη μάχη της παραμονής αλλά ο Μπάκιτς με δύο γκολ έκανε το σκορ 2-2 και τα πράγματα για τους γηπεδούχους παραμένουν δύσκολα.

Το ματς άρχισε με τους Κρητικούς να έχουν μεγάλη ευκαιρία για το γκολ στο 7′ με το Μπάκου που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και βρέθηκε απέναντι από τον Σούλη αλλά έκανε κακό τελείωμα, για να ακολουθήσει αμέσως μετά, στο 9′, το γκολ για τους γηπεδούχους τελικά. Ο Τούτου ήταν αυτός που ξεκίνησε τη φάση και ο Ροσέρο αυτός που την ολοκλήρωσε για το 1-0 από κοντά μετά το γύρισμα του Ριένστρα, με την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου να παίρνει τα πάνω της και να φτάνει γρήγορα στην επίτευξη και δεύτερου γκολ.

Στο 20′ ο Κόντε «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ μετά το γέμισμα του Ρομέρο και με κεφαλιά έκανε το 2-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο αφού ο ΠΑΣ είχε αφήσει την κατοχή της μπάλας στους φιλοξενούμενους και από εκεί και πέρα αμυνόταν σωστά και δεν ένιωθε κάποια πραγματική απειλή.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να διαχειρίζεται σωστά την κατάσταση και να προσέχει πάρα πολύ την άμυνά του, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε χωρίς να υπάρχει κάτι αξιόλογο στο παιχνίδι. Μέχρι που φτάσαμε στο 68ο λεπτό… Το χρονικό σημείο, δηλαδή, στο οποίο ο Μπάκιτς με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1.

Ο ΟΦΗ είχε, πλέον, την ψυχολογία με το μέρος του και πίεσε για την ισοφάριση, με τους Ηπειρώτες, από την άλλη πλευρά, να έχουν αγχωθεί και να μην αποφεύγουν τα λάθη. Λάθη στα οποία μπορεί να συμπεριληφθεί και το χέρι του Μπάλαν σε σουτ του Μπάκιτς, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση πέναλτι στο 83′ και έγραψε το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Σόρια, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Κιάκος, Λιάσος (87΄ Λεό Μπατίστ), Ριένστρα (77΄ Καραχάλιος), Τσίνο, Οσέι Τούτου (90΄+2 Ροζάλες), Κόντε (77΄ Μπάλαν), Ροσέρο (86΄ Κάαν).

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Μαρινάκης (46΄ Λουκάο), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον, Γκαγέγκος (63΄ Μεγιάδο), Μπάκιτς, Μπάκου, Τοράλ (69΄ Νέιρα), Ριέρα (46΄ Φελίπε Λουίζ), Ισέκα (62΄ Μοσκέρα).