Με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ιταλίας, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι παραχώρησε συνέντευξη στη Gazzetta dello Sport και σε αυτή έκανε σαφές ότι κάποια πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν και να γίνουν όπως παλιά, σε ό,τι αφορά τις συνήθειες των παικτών, τονίζοντας ότι απαγορεύεται πλέον το Playstation.

Ο προπονητής της Σκουάντρα Ατζούρα είναι τύπος που προκαλεί πάντα ενδιαφέρον με όσα λέει και το απέδειξε και στη συνέντευξή του στη Gazzetta dello Sport, όπου του έγινε ερώτηση για τον επαγγελματισμό και τον σεβασμό στο ρόλο του προπονητή.

«Από εκεί ξεκινάμε, αυτή είναι η βάση στην οποία πρέπει στη συνέχεια να προστεθεί το ταλέντο. Φανέλα, αξίες, περηφάνια, ευθύνη, δεν είναι λέξεις που χρησιμοποιώ τυχαία, ακόμα κι αν κάποιος πρέπει να το σκέφτηκε… Κάποιοι παίκτες πρέπει να πίστεψαν ότι ο Σπαλέτι γαβγίζει και δεν έχει δόντια, αλλά αντίθετα κάνουν λάθος και τώρα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ξεκάθαρα. Από εδώ και πέρα αφήνουν τα Playstation στο σπίτι και δεν τα φέρνουν πλέον.

Θα εφεύρω ένα παιχνιδάκι για να σκέφτεται για να αποσπάται η προσοχή τους το βράδυ. Έρχονται σε μένα και τους δίνω εργασίες για το σπίτι το βράδυ, αν οι εργασίες της ημέρας δεν ήταν αρκετές. Γιατί στην εθνική ομάδα μένεις στο στόχο σου, συγκεντρώνεσαι, δεν χαζεύεις. Επαναλαμβάνω το σλόγκαν των All Blacks, της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας: Δεν υπάρχουν μαλ… εδώ», είπε αρχικά ο Σπαλέτι, ο οποίος ρωτήθηκε και για το αν απαγορεύει πλέον και τα κινητά τηλέφωνα.

«Πρέπει να ανέχομαι τα κινητά τηλέφωνα, αλλά δεν μπορούν να βρίσκονται στο τραπέζι του μασάζ ή κατά τη διάρκεια των θεραπειών. Μίλησα για τα βιντεοπαιχνίδια επειδή υπήρχαν πράγματα που δεν μου άρεσαν και παρακαλώ γράψτε το «δεν» με κεφαλαία γράμματα. Θέλω να αναβιώσω τις συγκεντρώσεις και τις συνήθειες του παρελθόντος, παλιές συνήθειες και ατμόσφαιρες. Απλά και υγιή πράγματα. Και ο Μπουφόν θα με βοηθήσει σε αυτό. Αν ο εκσυγχρονισμός είναι να παίζεις Playstation μέχρι τις 4 το πρωί όταν υπάρχει αγώνας την επόμενη μέρα, τότε αυτός ο εκσυγχρονισμός δεν είναι καλός.

Ζούμε σε έναν κόσμο που δίνει ελάχιστα κίνητρα για σκληρή δουλειά και ιδρώτα. Τα σημερινά παιδιά προτιμούν να βάλουν μια φωτογραφία στο Instagram με τα μαλλιά τους φτιαγμένα παρά να κατεβάσουν το κεφάλι τους και να κουραστούν. Αυτές δεν είναι οι αξίες που πρέπει να μεταδώσει η Ιταλία μου. Έρχεσαι στην εθνική ομάδα με μάτια που γελούν και καρδιά που χτυπάει και είσαι σαν αγέλη λύκων που πηγαίνει σε μονή γραμμή για να σπρώξεις τον συμπαίκτη σου μπροστά και να μην αφήσει κανέναν πίσω. Οι Ιταλοί ζητούν μια σκληρή και υπεύθυνη εθνική ομάδα, συμπαγή και τολμηρή. Έρχεσαι στην εθνική ομάδα για να κατακτήσεις το Euro 2024, όχι για να κερδίσεις το Call of Duty (βιντεοπαιχνίδι)», ήταν η απάντησή του.