Στα ημιτελικά ολοκληρώθηκε η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά του Λος Κάμπος, καθώς ένα λάθος στο πρώτο σετ και πέντε χαμένα set point στο δεύτερο έφεραν την ήττα από τον Κάσπερ Ρουντ με 2-0 (6-4, 7-6) και του στέρησαν την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Νορβηγός ήταν εξαιρετικός και με ψυχραιμία κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό σε μία ώρα και 49 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε με διάθεση στο ματς να τρέξει όσο μπορεί τον αντίπαλό του, αλλάζοντας με μεγάλη συχνότητα πλευρά στα χτυπήματά του. Από την άλλη ο Νορβηγός ήταν αξιόπιστος με το φόρχαντ και δεν άφηνε τον Ελληνα τενίστα να ξεφύγει στο σκορ.

Αντίθετα, ο Ρουντ βρήκε το μοναδικό break point στο πρώτο σετ (κι αυτό από λάθη του Στέφανου στο σερβίς) για να το πάρει με 6-4, έχοντας χάσει μόνο 5 πόντους στο σερβίς του σε όλο το σετ!

Στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς βρήκε τα πρώτα του break point μαζί με set point, όμως ξόδεψε και τις πέντε ευκαιρίες που είχε να ισοφαρίσει, με το σετ να κρίνεται στο tie break, εκεί όπου ο Ρουντ πιο ψύχραιμος έφτασε στη νίκη.

Ο Στέφανος θα μπορούσε κάλλιστα να έχει φύγει νικητής, σε ένα ματς που είχε 12 άσους έναντι 5 του αντιπάλου του, 33 winners έναντι 15 και 80% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, αλλά «πλήρωσε» τα πέντε χαμένα set points και το εκπληκτικό 88% του Ρουντ στο δικό του πρώτο σερβίς, σε κερδισμένους πόντους (35/40).

Έτσι, τη Δευτέρα ο Ρουντ θα βρεθεί στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας στο Νο12 τον Τσιτσιπά.