Το ποσό που μπορεί να πληρώσει σε συμβόλαια η κάθε ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος, με βάση τη συνολική οικονομική κατάστασή της, ανακοίνωσε η La Liga, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει τρελό προβάδισμα έναντι της Μπαρτσελόνα αφού μπορεί να ξοδέψει 523 εκατ. ευρώ περισσότερα, γεγονός που εξηγεί και την άνεση με την οποία προχωράει προς την απόκτηση του Κιλιάν Μπαπέ.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει κάνει τρομερή οικονομική διαχείριση τα τελευταία χρόνια και η Ρεάλ, η οποία προχώρησε και σε εντυπωσιακή ανακαίνιση του Σαντιάγκο Μπερναμπέου για να αυξήσει κι άλλο τα έσοδά της, είναι σε θέση να προσφέρει… ό,τι συμβόλαιο θέλει σε κάθε παίκτη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η La Liga, το όριο στο μισθολόγιο των Μαδριλένων είναι, όπως και πέρυσι, στα 727 εκατ. ευρώ. Έτσι, είναι ξεκάθαρο ότι η Ρεάλ μπορεί να προχωρήσει σε μια πολύ μεγάλη μεταγραφή, όπως αυτή του Κιλιάν Μπαπέ, χωρίς να χρειάζεται να… κάνει χώρο στο μισθολόγιο πουλώντας παίκτες.

Την ίδια ώρα, το αντίστοιχο ποσό για τη Μπαρτσελόνα, η οποία έχει σοβαρά οικονομικά θέματα, είναι στα 204 εκατ. ευρώ, λιγότερο δηλαδή κι από τα 270 εκατ. ευρώ της περσινής χρονιάς, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι πιο πάνω αφού μπορεί να πληρώσει μέχρι και 303 εκατ. ευρώ.