Ο ΠΑΟΚ είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας από τον πρώτο αγώνα με τον Πανσερραϊκό αφού είχε επικρατήσει με 4-0 εκτός έδρας, για τυπικούς λόγους όμως έπρεπε να γίνει και η ρεβάνς και σε αυτή νίκησε με 5-0, κλείνοντας ραντεβού με τον Παναθηναϊκό που νωρίτερα απέκλεισε τον Ατρόμητο.

Το παιχνίδι δεν άρχισε και με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, υπό την έννοια πως στο 5ο λεπτό ο Νάσμπεργκ έκανε λάθος και τελικά χρειάστηκε η μεγάλη διπλή επέμβαση του Ζ. Ζίβκοβιτς στις διαδοχικές προσπάθειες του Σοφιανού για να μη γίνει το 0-1. Και αφού δεν έγινε, δεν άργησε να γίνει το 1-0.

Στο 20′ οι Ασπρόμαυροι, οι οποίοι είχαν αρχίσει να ανεβάζουν ρυθμό, βγήκαν ωραία μπροστά και οι Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Σάστρε και Τζίμας συνεργάστηκαν όπως έπρεπε για να κάνει το 1-0 ο τελευταίος, με τους Θεσσαλονικείς να συνεχίζουν ακάθεκτοι και να βάζουν και δεύτερο γκολ λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 26′.

Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν ο Α. Ζίβκοβιτς που κουβάλησε τη μπάλα μετά την πάσα του Μιχαηλίδη, πάτησε περιοχή και με πλασέ έγραψε το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το παιχνίδι, όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Σερραίους να μπαίνουν δυνατά στην επανάληψη και να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για να μειώσουν στο 48′ με τη δυνατή κεφαλιά του Άλεξιτς που απέκρουσε ο Ζ. Ζίβκοβιτς, για να αστοχήσει με σουτ στην επαναφορά ο Μασκανάκης. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά τον έλεγχο και τα λεπτά περνούσαν με τις δύο ομάδες να παίζουν ελεύθερα και να περιμένουν, βασικά, τη λήξη του αγώνα.

Πριν γίνει αυτό, όμως, μπήκαν κι άλλα γκολ. Άλλα τρία για την ακρίβεια και ήταν όλα για τον δικέφαλο του βορρά, οι παίκτες του οποίου άρχισαν να σκοράρουν κατά συρροή στα τελευταία λεπτά: 3-0 στο 82′ με τον Αντρέ Ρικάρντο από κοντά μετά το γύρισμα του Ράφα Σοάρες, 4-0 στο 85′ με δυνατό σουτ του Μπράντον Τόμας και λάθος εκτίμηση του Κατσίκα, 5-0 στο 92′ με ωραίο γκολ του Κωνσταντέλια μετά την άψογη συνεργασία του με τον Α. Ζίβκοβιτς.

Έτσι, με συνολικό σκορ… 9-0 ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς (86’ Ταλιχμανίδης), Σάστρε (46’ Μπάμπα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ (62’ Ρικάρντο), Α. Ζίβκοβιτς, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Τζίμας (75’ Μπράντον).

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Ντάνκερλουι, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Πηλέας, Mορέιρα, Οικονόμου (62’ Στάικος), Σοφιανός (77’ Γούλερι), Μούργος (62’ Τομάς), Μασκανάκης (61’ Ουάρντα), Άλεξιτς (72’ Μπετανκόρ).